אוכל
צילום׃ יחסי ציבור, mako אוכל

שושני בצק שמרים עם תפוחים

מה הכי בא לנו עכשיו? מאפי שמרים אישיים ומתוקים בניחוחות משגעים של תפוחים ומייפל כמובן. מושלמים לצד הקפה השני של הבוקר, וגם לצד זה של סוף היום - אז תשמרו לכם אחד בצד

יחסי ציבור | פטי גאטו | פורסם 18/09/17 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.7 55 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (16 מנות):

לבצק:

500 גרם קמח שמרים 

150 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות

חצי כוס (100 גרם) סוכר

1 ביצה

2 חלמונים

200 מ"ל שמנת חמוצה

רבע כוס (60 מ"ל) חלב

רבע כפית מלח

1 כפית תמצית וניל 

למלית:

4 תפוחים מזן פינק ליידי, פרוסים דק

מיץ מחצי לימון

50 גרם אגוז מלך טחון

כ-120 מ"ל סירופ מייפל אמיתי

להגשה:

סירופ מייפל אמיתי 

אבקת סוכר פטנט

אופן ההכנה:

1 מתחילים יום קודם: לשים את כל מרכיבי הבצק במיקסר עם וו לישה 12 דקות. מעבירים לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד או במגבת נקייה ומאחסנים במקרר למשך לילה.

2 למחרת מכינים את המלית: מניחים את פרוסות התפוחים זו על יד זו על צלחת ומברישים במיץ לימון. מחממים במיקרוגל 2 דקות לריכוך.

3 מרדדים את הבצק על משטח מקומח וחותכים לרצועות באורך 35 ס"מ וברוחב 4 ס"מ.

4 מברישים את הרצועות בסירופ מייפל, מפזרים מעל אגוזים ומניחים 6 פרוסות תפוח אחת בסמוך לשנייה מאמצע רצועות הבצק, כך שיבלטו מעבר לבצק.

5 מגלגלים את הרצועות לגלילים ומעבירים בזהירות לתבנית שקעים משומנת קלות.

6 מחממים את התנור ל-170 מעלות ומניחים לבצק לתפוח. אופים כ-20 דקות עד הזהבה.

7 מברישים את המאפים החמים בעוד סירופ מייפל ומפזרים אבקת סוכר.

>> לכל מתכוני החג