עוגות סברינה מייפל אישיות
לחות ועסיסיות, מתוקות ומנצחות, וכן, גם שונאי סברינות מוצהרים יזללו אותן בהנאה בזכות טוויסט קטן ומנצח: במקום סירופ הרום הנוסטלגי, הן ספוגות בסירופ מייפל שמעניק להן טעם מתקתק וממכר
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהעד שעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (16 מנות):
לסברינות:
300 גרם (2 כוסות ועוד 2 כפות) קמח שמרים
30 גרם (3 כפות) סוכר
3 ביצים
1 כפית תמצית וניל
חצי כפית מלח
120 מ"ל (חצי כוס) חלב
100 גרם חמאה, רכה מאוד
לסירופ מייפל:
1 ליטר (4 כוסות ורבע) מים
300 גרם (כוס וחצי) סוכר
250 גרם (שלושת רבעי כוס ועוד 2 כפות) סירופ מייפל אמיתי 100%
2 מקלות קינמון
6 מסמרי ציפורן (לא חובה)
לקצפת קינמון:
360 מ"ל (כוס וחצי) שמנת מתוקה
2 כפות אבקת סוכר
1 כפית קינמון טחון
לעיטור:
רבעי תאנים
אופן ההכנה:
1 לעוגות הסברינה: במיקסר עם וו לישה לשים יחד את קמח השמרים, הסוכר, הביצים, תמצית הווניל, המלח והחלב בהדרגה עד לקבלת בלילה חלקה ודלילה. לשים כ-10-12 דקות נוספות ומוסיפים את החמאה הרכה. לשים עד להטמעה (הבצק המתקבל רך ודליל מאוד וזה בסדר). מכסים במגבת נקייה ומתפיחים במקום חמים עד להכפלת הנפח.
2 מעבירים את הבצק לשקית זילוף וממלאים 2 תבניות שקעים (סברינות או מאפינס) עד שני שליש מגובה השקע. משמנים מעט את הבצק, מכסים בניילון נצמד ורופף, ומתפיחים עד שהבצק תופח קצת מעבר לדפנות השקע.
3 מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים את הסברינות כ-20-25 דקות עד להשחמה (בזמן האפייה עוברים להכנת הסירופ).
4 הסירופ: בסיר בינוני מביאים לרתיחה את כל חומרי הסירופ, מנמיכים מעט את הלהבה ומבשלים תוך בעבוע קל כ-15 דקות.
5 בתום האפייה מסירים את העוגות מהתבנית ומצננים כמה דקות. מוסיפים בכל פעם כמה עוגות לסירופ החם ומניחים להן לנוח בסירופ כ-דקה-שתיים מכל צד, כך שהן סופגות היטב מהסירופ ומתנפחות. מוציים את העוגות מהסיר בכף מחוררת ומצננים היטב. שומרים בקופסה אטומה במקרר.
6 מכינים את קצפת הקינמון: מקציפים במערבל חשמלי שמנת מתוקה עם אבקת סוכר וקינמון עד לקבלת קצפת יציבה. מעבירים לשקית זילוף עם צנטר משונן ומזלפים על כל עוגה תלולית קצפת. מעטרים ברבעי תאנים לפני ההגשה.
* ניתן להכין את העוגות יום לפני ההגשה, לשמור במקרר בקופסה אטומה ולעטר בקצפת ובתאנים ביום האכילה.
* לגרסת פרווה ניתן להמיר את החלב בבצק במים ואת החמאה בחצי כוס שמן, ולעטר את העוגות בקצפת צמחית.
>> לבלוג של ענבל - פיית העוגיות