עוגיות יויו קוקוס ותפוזים
אם היינו מציעים לכם לוותר על טיגון סופגניות בחנוכה, אבל כן ליהנות מעוגיות מטוגנות אווריריות ומטריפות, בלי שמרים בלי כלום - מה הייתם אומרים? אז קבלו
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (30 מנות):
3 ביצים
חצי כוס (100 גרם) סוכר
רבע כוס (60 מ"ל) מיץ תפוזים, סחוט טרי
קליפה מגוררת מחצי תפוז
1 כפית תמצית וניל
חצי כוס (100 גרם) שמן
3 וחצי כוסות (500 גרם) קמח לעוגות ועוגיות
שקית וחצי אבקת אפייה
תרסיס שמן קנולה
שמן לטיגון עמוק
לסירופ:
2 כוסות (400 גרם) סוכר
שני שליש כוס (160 מ"ל) מים
קליפה מגוררת מתפוז שלם
מיץ מחצי לימון
לציפוי:
1 שקית (100גרם) קוקוס לבן טחון
אופן ההכנה:
1 מערבבים במיקסר עם וו גיטרה ביצים, סוכר, מיץ תפוזים, קליפת תפוז מגוררת, תמצית וניל ושמן לתערובת חלקה.
2 מוסיפים בהדרגה קמח לעוגות ועוגיות ואבקת אפייה, ולשים 8-10 דקות במהירות נמוכה עד לקבלת בצק אחיד ורך.
3 משמנים קערה בתרסיס שמן קנולה, מניחים בתוכה את הבצק, מכסים ומניחים למנוחה של שעתיים.
4 מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח קלות לעלה בעובי סנטימטר, קורצים עיגולים בעזרת כוס או חותכן בקוטר של כ-6 ס"מ, ויוצרים חור במרכז כל עיגול לקבלת צורת טבעת. אוספים לכדור את שאריות הבצק, מניחים לו לנוח מעט וחוזרים על הפעולה.
5 הסירופ: מביאים לרתיחה בסיר בינוני סוכר, מים, קליפת תפוז מגוררת ומיץ לימון. מנמיכים להבה ומבשלים תוך בעבוע קל 15-20 דקות עד לקבלת סירופ סמיך.
6 מחממים בסיר בינוני שמן לטיגון עמוק, עד שקיסם שנטבל בשמן יוצר בועות קטנות סביבו. מטגנים את העוגיות בשמן החם משני הצדדים עד לקבלת צבע זהוב-שחום.
7 מעבירים את העוגיות לנייר סופג, טובלים בסירופ במשך דקה, ומפזרים מעל קוקוס טחון. מגישים מיד.