אוכל
צילום׃ ענבל לביא, מימונ'ס

עוגיות יויו קוקוס ותפוזים

אם היינו מציעים לכם לוותר על טיגון סופגניות בחנוכה, אבל כן ליהנות מעוגיות מטוגנות אווריריות ומטריפות, בלי שמרים בלי כלום - מה הייתם אומרים? אז קבלו

ענבל לביא | מימונ'ס | פורסם 17/12/17 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 89 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (30 מנות):

3 ביצים

חצי כוס (100 גרם) סוכר

רבע כוס (60 מ"ל) מיץ תפוזים, סחוט טרי

קליפה מגוררת מחצי תפוז

1 כפית תמצית וניל

חצי כוס (100 גרם) שמן

3 וחצי כוסות (500 גרם) קמח לעוגות ועוגיות

שקית וחצי אבקת אפייה

תרסיס שמן קנולה

שמן לטיגון עמוק

לסירופ:

2 כוסות (400 גרם) סוכר

שני שליש כוס (160 מ"ל) מים

קליפה מגוררת מתפוז שלם

מיץ מחצי לימון

לציפוי:

1 שקית (100גרם) קוקוס לבן טחון

אופן ההכנה:

1 מערבבים במיקסר עם וו גיטרה ביצים, סוכר, מיץ תפוזים, קליפת תפוז מגוררת, תמצית וניל ושמן לתערובת חלקה.

2 מוסיפים בהדרגה קמח לעוגות ועוגיות ואבקת אפייה, ולשים 8-10 דקות במהירות נמוכה עד לקבלת בצק אחיד ורך.

3 משמנים קערה בתרסיס שמן קנולה, מניחים בתוכה את הבצק, מכסים ומניחים למנוחה של שעתיים.

4 מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח קלות לעלה בעובי סנטימטר, קורצים עיגולים בעזרת כוס או חותכן בקוטר של כ-6 ס"מ, ויוצרים חור במרכז כל עיגול לקבלת צורת טבעת. אוספים לכדור את שאריות הבצק, מניחים לו לנוח מעט וחוזרים על הפעולה.

5 הסירופ: מביאים לרתיחה בסיר בינוני סוכר, מים, קליפת תפוז מגוררת ומיץ לימון. מנמיכים להבה ומבשלים תוך בעבוע קל 15-20 דקות עד לקבלת סירופ סמיך.

6 מחממים בסיר בינוני שמן לטיגון עמוק, עד שקיסם שנטבל בשמן יוצר בועות קטנות סביבו. מטגנים את העוגיות בשמן החם משני הצדדים עד לקבלת צבע זהוב-שחום.

7 מעבירים את העוגיות לנייר סופג, טובלים בסירופ במשך דקה, ומפזרים מעל קוקוס טחון. מגישים מיד.