עוגת שמרים חגיגית עם קרם מסקרפונה
מי אמר ששבועות זה רק עוגות גבינה? הפעם החלטנו ללכת על עוגת שמרים חגיגית עם קרם מסקרפונה עשיר ומלית אוכמניות. ספק עוגת שמרים, ספק סופגנייה ענקית מפוצצת בקרם. מה שבטוח, מדובר בחגיגה
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק השמרים:
500 גרם (3 כוסות וחצי) קמח שמרים, חצי מזמן התפיחה
50 גרם (חצי כוס) שקד מולבן טחון
65 גרם (שליש כוס) סוכר
1 ביצה גדולה
210 מ"ל (שלושת רבעי כוס ועוד 2 כפות) חלב
1 כפית תמצית וניל
חצי כפית מלח
50 גרם חמאה, רכה מאוד
לציפוי:
ביצה טרופה עם כפית חלב
למלית:
250 גרם (גביע) מסקרפונה
500 מ"ל (2 גביעים) שמנת מתוקה
1 כפית תמצית בטעם וניל
3 כפות אבקת סוכר
80 גרם (חבילה) פודינג וניל לבן במיוחד
1 כוס מלית אוכמניות 70% פרי או מלית דובדבנים 70% פרי
לקישוט:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 מכינים את בצק שמרים: בקערת מערבל חשמלי עם וו לישה לשים את קמח השמרים, השקד הטחון, הסוכר, הביצה, החלב, תמצית הווניל והמלח למשך כ-5 דקות. מוסיפים את החמאה הרכה ולשים כ-6 דקות נוספות עד לקבלת לבצק אלסטי ולא דביק. מעצבים לכדור, מעבירים לקערה, מכסים במגבת נקייה ומתפיחים להכפלת הנפח.
2 מרדדים את הבצק על תחתית תבנית אפייה מתפרקת (24-26 ס"מ) מרופדת בנייר אפייה.
3 חותכים את הבצק בעזרת קלף מתכת, גלגלת פיצה או סכין חדה לרבעים. חותכים כל רבע במרכזו, לקבלת 8 משולשי בצק שווים. מכסים במגבת נקייה או בניילון נצמד רופף ומתפיחים עד שהבצק מגיע כמעט לשלושת רבעי מגובה התבנית.
4 מחממים תנור ל-200 מעלות. מברישים את הבצק בביצה טרופה עם כפית חלב, ואופים 20-25 דקות לגוון שחום ויפה (במידה והמאפה משחים יתר על המידה לפני תום זמן האפייה, כדאי לכסות אותו בנייר כסף רופף). מצננים היטב.
5 מכינים את מלית המסקרפונה והאוכמניות: מקציפים במערבל חשמלי את המסקרפונה, השמנת המתוקה, תמצית הווניל, אבקת הסוכר והפודינג בטעם וניל עד לקבלת קרם יציב.
6 מרכיבים את העוגה: חותכים את העוגה לחצי לרוחבה בסכין משוננת. מורחים על התחתית מלית אוכמניות בנדיבות ומשטחים מעל את קרם המסקרפונה בשכבה שמנמנה. מניחים מעל את חלקה העליון של העוגה ומהדקים קלות. מפדרים בנדיבות באבקת סוכר ומגישים.
* מי שמעדיף את העוגות שלו רטובות ולחות יכול להבריש את העוגה בסירופ סוכר לפני ההרכבה.