אוכל
צילום׃ ענבל לביא, mako אוכל

שבקיות מרוקאיות מאורכות

עוגיות שבקיה מרוקאיות פציחות ומתוקות, כאלה שמגיעות אוטומטית עם כוס תה בצד - זה בדיוק מה שמתחשק לנו עכשיו, ואין ספק שיתחשק לנו שבעתיים אחרי הצום של כיפור. כאן בגרסה מגניבה במיוחד (בואו, נסביר לכם הכל)

ענבל לביא | mako אוכל | פורסם 25/09/17 
  • זמן עבודהשעה ורבע
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.9 77 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לשבקיות:

3 וחצי כוסות (500 גרם) קמח לחם

1 שקית (100 גרם) שקד מולבן טחון

שלושת רבעי כפית (4 גרם) שמרים יבשים 

1 שקית סוכר וניל 

1 חלמון

150 גרם חמאה, מומסת ומצוננת

רבע כוס (50 מ"ל) שמן

2 כפות חומץ

קורט מלח

חצי כוס + 2 כפות (150 מ"ל) מים חמימים

שמן לטיגון עמוק

לסירופ:

3 כוסות (600 גרם) סוכר

כוס ורבע (300 מ"ל) מים

1 כף מיץ לימון

תמצית מי ורדים (לפי הטעם)

לעיטור:

חופן שומשום

אופן ההכנה:

1 מערבבים במיקסר עם וו לישה קמח לחם, שקדים טחונים, שמרים יבשים וסוכר וניל. מוסיפים חלמון, חמאה מומסת ומצוננת, שמן, חומץ ומלח ולשים לקבלת פירורי בצק. מוסיפים מים חמימים בהדרגה ולשים 5 דקות נוספות לקבלת בצק חלק ואחיד.

2 מעבירים את הבצק לקערה מקומחת קלות, מכסים ונותנים לנוח לשעתיים.

3 מחלקים את הבצק ל-4 חלקים, ומרדדים כל חלק על משטח עבודה מקומח לעלה דקיק ככל הניתן. בעזרת גלגלת משוננת או גלגלת פיצה חותכים את הבצק למלבנים מאורכים של כ-9x3 ס"מ. חורצים פס ארוך במרכז כל מלבן.

4 מניחים בכל פעם 3 מלבני בצק אחד על השני, משחילים את קצה המלבן לתוך החריץ שיצרנו, ומושכים למקום בחזרה מהצד השני לקבלת צורת עניבה.

שבקיות מרוקאיות - הכנה (צילום: ענבל לביא, mako אוכל)
חורצים, משחילים ומושכים|צילום: ענבל לביא, mako אוכל

5 לסירופ: מביאים לרתיחה בסיר בינוני סוכר, מים ומיץ לימון. מנמיכים להבה, ומבשלים תוך בעבוע קל 15 דקות לקבלת סירופ סמיך. מצננים ומתבלים בתמצית מי ורדים לפי הטעם.

6 מחממים בסיר בינוני שמן עמוק עד שכשטובלים בו קיסם נוצרות סביבו בועות קטנות, ומטגנים את השבקיות לגוון זהוב-שחום. טובלים בסירופ ומפזרים שומשום.

* השבקיות במיטבן ביום ההכנה, אז יכולות להישמר בקופסה אטומה יום או יומיים.

>> לכל המתכונים
שבקיה - ככה זה יוצא (צילום: ענבל לביא, mako אוכל)
שבקיה - ככה זה יוצא|צילום: ענבל לביא, mako אוכל

>> לבלוג של ענבל - פיית העוגיות