שבקיות מרוקאיות מאורכות
עוגיות שבקיה מרוקאיות פציחות ומתוקות, כאלה שמגיעות אוטומטית עם כוס תה בצד - זה בדיוק מה שמתחשק לנו עכשיו, ואין ספק שיתחשק לנו שבעתיים אחרי הצום של כיפור. כאן בגרסה מגניבה במיוחד (בואו, נסביר לכם הכל)
- זמן עבודהשעה ורבע
- זמן הכנהיותר משעתיים
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לשבקיות:
3 וחצי כוסות (500 גרם) קמח לחם
1 שקית (100 גרם) שקד מולבן טחון
שלושת רבעי כפית (4 גרם) שמרים יבשים
1 שקית סוכר וניל
1 חלמון
150 גרם חמאה, מומסת ומצוננת
רבע כוס (50 מ"ל) שמן
2 כפות חומץ
קורט מלח
חצי כוס + 2 כפות (150 מ"ל) מים חמימים
שמן לטיגון עמוק
לסירופ:
3 כוסות (600 גרם) סוכר
כוס ורבע (300 מ"ל) מים
1 כף מיץ לימון
תמצית מי ורדים (לפי הטעם)
לעיטור:
חופן שומשום
אופן ההכנה:
1 מערבבים במיקסר עם וו לישה קמח לחם, שקדים טחונים, שמרים יבשים וסוכר וניל. מוסיפים חלמון, חמאה מומסת ומצוננת, שמן, חומץ ומלח ולשים לקבלת פירורי בצק. מוסיפים מים חמימים בהדרגה ולשים 5 דקות נוספות לקבלת בצק חלק ואחיד.
2 מעבירים את הבצק לקערה מקומחת קלות, מכסים ונותנים לנוח לשעתיים.
3 מחלקים את הבצק ל-4 חלקים, ומרדדים כל חלק על משטח עבודה מקומח לעלה דקיק ככל הניתן. בעזרת גלגלת משוננת או גלגלת פיצה חותכים את הבצק למלבנים מאורכים של כ-9x3 ס"מ. חורצים פס ארוך במרכז כל מלבן.
4 מניחים בכל פעם 3 מלבני בצק אחד על השני, משחילים את קצה המלבן לתוך החריץ שיצרנו, ומושכים למקום בחזרה מהצד השני לקבלת צורת עניבה.
5 לסירופ: מביאים לרתיחה בסיר בינוני סוכר, מים ומיץ לימון. מנמיכים להבה, ומבשלים תוך בעבוע קל 15 דקות לקבלת סירופ סמיך. מצננים ומתבלים בתמצית מי ורדים לפי הטעם.
6 מחממים בסיר בינוני שמן עמוק עד שכשטובלים בו קיסם נוצרות סביבו בועות קטנות, ומטגנים את השבקיות לגוון זהוב-שחום. טובלים בסירופ ומפזרים שומשום.
* השבקיות במיטבן ביום ההכנה, אז יכולות להישמר בקופסה אטומה יום או יומיים.
>> לכל המתכונים
>> לבלוג של ענבל - פיית העוגיות