עוגת גבינה בחושה
עוגה בחושה המורכבת משלושה מרקמים נהדרים: עוגה בחושה עשירה, מחית דובדבנים נהדרת וקרמבל שקדים פריך. בקיצור, חוגגים את שבועות, אבל קצת אחרת
- זמן עבודהשעה וחצי
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לקרמבל:
רבע כוס ועוד 2 כפות שטוחות (50 גרם) קמח לבן רב תכליתי
רבע כוס (50 גרם) סוכר
50 גרם חמאה
חצי כוס (50 גרם) שקד מולבן טחון
לעוגה (תבנית 24 ס"מ או 2 תבניות אינגליש גודל 3):
200 גרם חמאה
כוס וחצי (300 גרם) סוכר
2 וחצי כפות (50 גרם) דבש
4 ביצים גודל L
2 וחצי כוסות (350 גרם) קמח לבן רב תכליתי
שקית (10 גרם) אבקת אפייה
גביע (200 גרם) גבינה רכה 5%
כפית תמצית וניל
קליפה מגוררת מחצי לימון
למלית:
חצי חבילה (200 גרם) מלית דובדבנים 70 אחוז פרי
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות.
2 מכינים את הקרמבל: במיקסר עם וו גיטרה מערבבים יחד את כל החומרים עד לקבלת תערובת פירורית. מקררים עד לשימוש.
3 מכינים את העוגה: במיקסר עם וו גיטרה מערבבים במהירות בינונית-גבוהה את החמאה, הדבש והסוכר למשך 2 דקות. מוסיפים את הביצים בהדרגה וממשיכים להקציף למשך 2-3 דקות נוספות עד לקבלת תערובת אחידה.
4 מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ולבסוף את הגבינה הרכה.
5 יוצקים לתבנית מחצית מתערובת העוגה, מורחים מן המלית שכבה אחידה וממשיכים למלא ביתרת התערובת. מיישרים ומפזרים את הקרמבל.
6 אם בחרתם בתבניות אינגליש קייק אופים למשך 45-50 דקות (עד שקיסם יוצא עם מעט פירורים לחים עליו). אם בחרתם בתבנית בקוטר 24 אופים למשך כשעה (עד שהקיסם יוצא עם מעט פירורים לחים עליו).
7 לאחר האפייה מומלץ לפדר באבקת סוכר.
* להכנת עוגת גבינה בחושה חשוב להשתמש בגבינה רכה 5% ולא גבינה קשה 5%.
* ניתן להחליף את מלית הדובדבנים במלית אוכמניות.