אוכל
צילום׃ ענבל לביא

טארט מניפת תפוחים

אחת הקלישאות הוותיקות אומרת שהיופי הוא בעיני המתבונן. ובכן, אנחנו לא מכירים אחד או אחת שנתנו מבט בעוגה הזאת ולא התלהבו מכמה שהיא יפה. מה הפלוס הכי גדול בסיפור הזה? שהיא גם טעימה בטירוף כמובן

ענבל לביא | מימונ'ס | פורסם 25/09/16 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 32 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקלתית (תבנית פאי 24):

1 כוס ועוד 3 כפות (170 גרם) קמח עוגות ועוגיות 

חצי כוס ( 60 גרם) אבקת סוכר

120 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

1 חלמון

1 כפית תמצית וניל

1-2 כפות מים קרים

למלית אגוזים ונוגט:

80 גרם חמאה, רכה

רבע כוס (50 גרם) סוכר

100 גרם אגוזי מלך, טחונים

קורט מלח

1 ביצה גדולה

3 כפות קרם נוגט 

2 כפות קורנפלור

למניפת התפוחים:

3 תפוחי גראני סמית

חצי לימון

אופן ההכנה:

1 מכינים את הקלתית: במעבד מזון או במערבל חשמלי עם וו גיטרה מעבדים קמח לעוגות ולעוגיות, אבקת סוכר וקוביות חמאה קרה לפירורי בצק. מוסיפים חלמון, תמצית וניל ומים קרים ומעבדים רק עד לבצק אחיד. מקררים לשעה.

2 מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה דק. מרפדים תבנית פאי 24 ס"מ. מנקבים במזלג ומקררים לשעה.

3 מחממים תנור ל-180 מעלות, מכסים את הקלתית בנייר אפייה מקומט או בניילון נצמד עמיד בחום, ממלאים במשקולות אפייה או בקטניות יבשות, ואופים 15 דקות. מסירים בעדינות את משקולות האפייה ואופים 5-7 דקות נוספות להזהבה קלה. מצננים.

4 מכינים את המלית: במעבד מזון או במערבל חשמלי עם וו גיטרה מעבדים חמאה רכה, סוכר, אגוזי מלך טחונים וקורט מלח לקרם רך. מוסיפים ביצה, מחית נוגט וקורנפלור ומעבדים לתערובת חלקה. מקררים לשעה וממלאים את הקלתית.

5 מכינים את המניפה: חותכים את התפוחים לרבעים ופורסים לפרוסות דקיקות בעזרת מנדולינה או סכין חדה, סוחטים מעל מיץ לימון כדי שישמרו על צבען.

6 מסדרים את פרוסות התפוחים אחת ליד השניה בצורה חופפת, ומניחים על הטארט במעגלים לקבלת צורת מניפה. מכניסים לתנור ואופים 20 דקות נוספות. מצננים.

צילום: יסמין ואריה צלמים | מתכון באדיבות: פטיט גאטו, קייטרינג בוטיק

>> בואו לטיול בתוך עולם האפייה של מימונ'ס