אוכל
צילום׃ ענבל לביא

גלילי ופל תפוח בדבש

מכירים גליליות? נכון שזה הדבר הכי טעים בעולם? טעות! יש משהו טעים אפילו יותר, וזה גלילי ופל ממולאים בקרם וניל-דבש עם קוביות של תפוח מקורמל. חסר לכם שוקולד? יאללה, קבלו אותו בציפוי

ענבל לביא | mako אוכל | פורסם 09/10/17 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 73 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (18 מנות):

חבילת גלילי ופל למילוי (ג'וני)

1 תפוח גרני סמית גדול

20 גרם (2 כפות) סוכר

10 גרם חמאה

קורט יפה של קינמון

1 כף צימוקים בהירים

180 מ"ל (שלושת רבעי כוס) שמנת מתוקה

1 כף גדושה של דבש

1 כף פודינג בטעם וניל צרפתי

120 גרם שוקולד לבן, קצוץ

1-2 כפיות שמן

אופן ההכנה:

1 קולפים את התפוח, מגלענים וחותכים לקוביות קטנות. מחממים סוכר במחבת עד שהוא מתקרמל, מוסיפים את קוביות התפוחים והחמאה ומקפיצים יחד כמה דקות תוך ערבוב, עד לריכוך קל. מערבבים פנימה קינמון וצימוקים ומצננים לחלוטין.

>> עוד מתכונים לסוכות

2 מקציפים במיקסר שמנת מתוקה עם דבש ואינסטנט פודינג עד לקבלת קרם יציב.

גלילי ופל עם תפוח בדבש - רגע לפני (צילום: ענבל לביא)
ועכשיו, למילוי גלילי הג'וני|צילום: ענבל לביא

3 ממלאים את הגלילים עד חציים בקרם בעזרת שקית זילוף או כפית. את היתר ממלאים בתערובת התפוחים.

>> לכל מתכוני החג

4 ממיסים את השוקולד הלבן על בן מארי או במיקרוגל ומערבבים פנימה את השמן, לדילול. טובלים את קצות הגלילים משני הצדדים בשוקולד המומס ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה לקירור קצר. שומרים בקופסה אטומה במקרר.