עוגת שוקולד וניל מושחתת
לפעמים כל מה שחשוב לנו זה לעשות רושם. העוגה הזאת מצליחה בגדול כי היא גם "וואו" אמיתית, גם ממש לא מסובכת להכנה וגם - וזה הכי חשוב - טעימה להפליא. שכבות של שוקולד, וניל, גנאש ותוספות - זה כל הקסם
- זמן עבודהשעה וחצי
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
עוגת קינוח נפלאה, שמשלבת בין כל העולמות: גם עוגת שוקולד נימוחה, גם מוס שוקולד וגם קרם וניל. עוגה מושקעת וחגיגית, שלא לומר עוצרת נשימה - אבל אל דאגה, הקסם הזה פשוט להכנה: במקום לפרוס עוגה לשלוש שכבות מכינים שלוש עוגות (אפשר בתבניות חד פעמיות), במקום למרוח את הקרם בשכבה אחידה מזלפים תלוליות, לסירוגין שוקו-וניל.
מרכיבים :
לעוגות (בקוטר 26-24 ס"מ):
350 גרם (2 וחצי כוסות) קמח תופח
150 גרם (1 שקית) קקאו
600 גרם (3 כוסות) סוכר
1 שקית סוכר וניל
150 גרם שוקולד צ'יפס מריר מעולה 48%
חצי כפית מלח
4 ביצים
2 מיכלים שמנת מתוקה 38%
לקרם וניל:
1 חבילה (80 גרם) פודינג בטעם וניל צרפתי
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 38%
120 מ"ל (חצי כוס) חלב
לקרם שוקולד:
1 חבילה (80 גרם) פודינג שוקולד אמיתי
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 38%
120 מ"ל (חצי כוס) חלב
לגנאש שוקולד:
50 גרם שוקולד צ'יפס מריר מעולה 48%
4 כפות שמנת מתוקה 38%
לקישוט נוסף (אופציה):
שבבי שוקולד
כדורי שוקולד בסגנון קליק
פירות יער
פלחי תאנים
גרגרי רימונים
דובדבנים משומרים
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מכינים את העוגות: מערבבים את הקמח עם קקאו, סוכר, סוכר וניל, שוקולד צ'יפס ומלח בקערה.
3 מקציפים את הביצים עם השמנת המתוקה לקבלת תערובת תפוחה. מוסיפים את החומרים היבשים ומערבלים רק עד שהתערובת אחידה.
4 מחלקים בין שלוש תבניות משומנות ואופים כ-35 דקות עד שהעוגות מתייצבות. מצננים לגמרי.
5 מכינים קרם וניל: מקציפים את אבקת הפודינג עם שמנת וחלב במשך 3 דקות לקבלת מרקם קרמי ואוורירי. מעבירים לשק זילוף ושומרים במקרר עד להרכבת העוגה.
6 מכינים קרם שוקולד: מקציפים את אבקת הפודינג עם שמנת וחלב במשך 3 דקות לקבלת מרקם קרמי ואוורירי. מעבירים לשק זילוף ושומרים במקרר עד להרכבת העוגה.
7 מכינים גנאש שוקולד: ממיסים את השוקולד עם השמנת ומערבבים למרקם אחיד.
8 מרכיבים את העוגה: מניחים את העוגה הראשונה על צלחת ההגשה כשהיא הפוכה (כך שהחלק העליון שלה יהיה עכשיו חלק וישר כמו פלס). מזלפים תלוליות של קרם שוקולד ווניל. מניחים עוגה שנייה (שוב, כשהיא הפוכה) ומזלפים תלוליות. מניחים עוגה שלישית (הפוכה), מזלפים תלוליות, מפזרים ביניהן גנאש ומניחים לו לזלוג על פני השכבות. שומרים במקרר עד להגשה.
9 לפני ההגשה מקשטים בעוד מהקישוטים, אם רוצים, ומוזגים עוד גנאש שוקולד להגברת אפקט הרושם.