עוגת גלידת גבינה ומייפל בציפוי פופקורן
שבועות כבר כאן ואיתו גם השרב שקפץ מוקדם מהרגיל. תכלס? אין כיף מלרענן את עוגת הגבינה הקלאסית לחג עם עוגת גלידה של גבינה ומייפל. את הגלידה אגב, מכינים בקלות וללא מכונה אצלכם בבית. שווה לא?
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתחתית (תבנית 24 ס"מ):
200 גרם ביסקוויטים
50 גרם שקד מולבן טחון
2 כפות סוכר חום דמררה
שליש כפית קינמון
100 גרם חמאה, מומסת
לגלידת גבינה ומייפל :
500 גרם מסקרפונה או גבינת שמנת 25-30%
פחית (400 גרם) חלב מרוכז
שני שליש כוס (180 מ"ל) סירופ מייפל אמיתי 100%
2 כפיות תמצית בטעם וניל
שליש כפית מלח
גביע וחצי (375 מ"ל) שמנת מתוקה
3 כפות אבקת סוכר, מנופה
לרוטב מייפל קרמל:
שלושת רבעי כוס (150 גרם) סוכר
שליש כוס (80 מ"ל) מים
שני שליש כוס פחות כף (150 מ"ל) שמנת מתוקה
40 גרם חמאה
2 כפות סירופ מייפל אמיתי 100%
שליש כפית מלח
3-4 כוסות פופקורן, מוכן ומומלח קלות
אופן ההכנה:
1 מכינים את התחתית: טוחנים במעבד מזון ביסקוויטים עם שקדים, סוכר חום בהיר וקינמון עד לקבלת פירורים דקים. מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים. מהדקים לתחתית התבנית ומעבירים להקפאה.
2 מכינים את הגלידה: טורפים בקערה גדולה מסקרפונה או גבינת שמנת עם חלב מרוכז, סירופ מייפל אמיתי, תמצית בטעם וניל ומלח עד לקבלת קרם חלק. מקציפים במיקסר שמנת מתוקה ואבקת סוכר עד לקבלת קצפת יציבה ורכה, ומקפלים פנימה. משטחים בתבנית ומקפיאים למשך הלילה.
3 מכינים את רוטב המייפל קרמל: מבשלים בסיר קטן סוכר ומים כ-10-15 דקות תוך בעבוע קל עד לקבלת קרמל. במקביל מביאים שמנת מתוקה לרתיחה במיקרוגל או בסיר קטן. כאשר הקרמל מוכן, יוצקים בזהירות את השמנת החמה פנימה בזרם דק תוך טריפה רצופה עד לקבלת רוטב קרמל חלק. מוסיפים חמאה, סירופ מייפל אמיתי ומלח, ומערבבים. מצננים היטב ומעבירים לקירור עד להגשה.
4 בעת ההגשה מניחים ערימה גדולה של פופקורן במרכז העוגה, ומטפטפים את רוטב הקרמל מעל בנדיבות.
* אם אתם מתכננים לחלץ את העוגה מהתבנית, מומלץ לרפד את דופנות התבנית בשקף או ברצועת נייר אפייה לפני יציקת תערובת הגלידה פנימה.