מקלעות גבינה ודובדבנים
מאפי שמרים מתוקים (אבל לא יותר מדי), נפלאים לצד הקפה של הבוקר וגם לצד זה של אחר הצהריים. אפשר להכין במנות אישיות או כמקלעת גדולה, ואם יש לכם משהו נגד דובדבנים - תוכלו למלא אותם גם בנוגט. תענוג
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק:
500 גרם (כ-3 וחצי כוסות) קמח רב תכליתי
1 כף שמרים יבשים
160 מ"ל (שני שליש כוס) חלב חמים
100 גרם (חצי כוס) סוכר
2 ביצים בטמפרטורת החדר
חצי כפית מלח
100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות
למלית:
500 גרם גבינה לאפייה (טוב טעם, טבורג או ריקוטה)
2 כפות אבקת סוכר (לא חובה)
1 קופסה מלית דובדבנים או אוכמניות
לציפוי:
ביצה טרופה
מעט מלח
מעט סוכר
אופן ההכנה:
1 מערבבים את חומרי הבצק במיקסר עם וו לישה במשך 4 דקות עד שהם נטמעים זה בזה. אם הבצק נראה יבש מוסיפים עוד כף חלב ואם דליל עוד כף-שתיים קמח. לשים 10 דקות לקבלת בצק גמיש. משמנים את הבצק, מכסים את הקערה בניילון ומעבירים למקרר ל-5-6 שעות לפחות. הבצק מתמלא אבל לא ממש תופח, וזה בסדר.
2 מחלקים את הבצק ל-2 ושומרים חלק אחד במקרר. מרדדים את חלקו השני של הבצק על משטח עבודה מקומח ליריעת בצק דקה, בגודל 25*30 ס"מ.
3 להכנת מקלעות אישיות: מחלקים את הבצק למלבנים בגודל 5*10 ס"מ. מניחים כפית גבינה לאורך השליש המרכזי של המלבן (אם רוצים, מערבבים אותה קודם עם אבקת הסוכר), ומעליה מניחים כפית מלית דובדבנים. חותכים רצועות אלכסוניות בשני השלישים הנותרים של המלבן וסוגרים לסירוגין, פעם רצועה משמאל ופעם מימין. מקפלים ומהדקים את הקצוות. באותו אופן מכינים מקלעת אחת גדולה, אם רוצים.
4 מניחים את המקלעות בתבנית מרופדת ומתפיחים עוד כ-40 דקות.
5 מחממים תנור ל-180 מעלות.
6 מברישים את המקלעות בביצה טרופה עם מלח וסוכר.
7 אופים 20-25 דקות, מנמיכים ל-160 מעלות וממשיכים לאפות עוד 15 דקות למקלעות הקטנות ועד 25 לגדולות. חשוב שהמקלעות יזהיבו יפה. מצננים כליל לפני שחותכים ומגישים.