ספינג' קלאסי עם מייפל וקינמון
הספינג', בן דודה האהוב לא פחות של הסופגנייה, לא נהנה אומנם מהזרקת הריבה המסורתית, אבל אל תדאגו לו - הספינג' מקבל את שלו עם מעטפת יפה של סוכר ועוד קצת סירופ מייפל, שיהיה
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
ל-15 ספינג':
420 גרם (3 כוסות) קמח שמרים חצי מזמן התפיחה
50 גרם (רבע כוס) סוכר
קורט מלח
חצי כפית תמצית וניל
320 מ"ל (כוס ושליש) מים
לטיגון:
1 ליטר שמן
לציפוי:
חצי כוס סוכר
1 כפית קינמון טחון
להגשה:
סירופ מייפל אמיתי 100%
אגוזי לוז מסוכרים
אופן ההכנה:
1 מערבבים בקערה גדולה קמח שמרים, סוכר, מלח, וניל ומים במשך 3-4 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד ודביק.
2 מכסים את הקערה ומתפיחים את הבצק במקום חמים כשעה, או עד שהוא מכפיל את נפחו.
3 מחממים בסיר רחב שמן על להבה בינונית-גבוהה. השמן מוכן לטיגון כאשר מכניסים כף עץ לתוכו ונוצרות סביב הכף בועיות קטנטנות.
4 בעזרת ידיים משומנות קורצים כדורים בגודל כדור פינג פונג מהבצק ויוצרים במרכז כל כדור חור.
5 מטגנים את הספינג בשמן החם 3-4 דקות או עד הזהבה עמוקה.
6 מוציאים בכף מחוררת ומניחים על צלחת מרופדת נייר סופג לקירור.
7 בקערה קטנה מערבבים יחד סוכר וקינמון לתערובת אחידה.
8 טובלים את הספינג' המוכנים בתערובת הסוכר והקינמון.
9 מגישים עם סירופ מייפל בנדיבות ואגוזי לוז מקורמלים.
הערות:
* הספינג' במיטבם ביום ההכנה וכמה שיותר קרוב לטיגון.
* אם לא אוהבים קינמון אפשר להשמיטו.
לבלוג של נטלי - עוגיו.נט