אוכל
צילום׃ נטלי לוין, mako אוכל

ספינג' קלאסי עם מייפל וקינמון

הספינג', בן דודה האהוב לא פחות של הסופגנייה, לא נהנה אומנם מהזרקת הריבה המסורתית, אבל אל תדאגו לו - הספינג' מקבל את שלו עם מעטפת יפה של סוכר ועוד קצת סירופ מייפל, שיהיה

נטלי לוין | mako אוכל | פורסם 12/12/17 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 141 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-15 ספינג':

420 גרם (3 כוסות) קמח שמרים חצי מזמן התפיחה

50 גרם (רבע כוס) סוכר

קורט מלח

חצי כפית תמצית וניל

320 מ"ל (כוס ושליש) מים

לטיגון:

1 ליטר שמן

לציפוי:

חצי כוס סוכר

1 כפית קינמון טחון

להגשה:

סירופ מייפל אמיתי 100%

אגוזי לוז מסוכרים

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה גדולה קמח שמרים, סוכר, מלח, וניל ומים במשך 3-4 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד ודביק.

2 מכסים את הקערה ומתפיחים את הבצק במקום חמים כשעה, או עד שהוא מכפיל את נפחו.

3 מחממים בסיר רחב שמן על להבה בינונית-גבוהה. השמן מוכן לטיגון כאשר מכניסים כף עץ לתוכו ונוצרות סביב הכף בועיות קטנטנות.

4 בעזרת ידיים משומנות קורצים כדורים בגודל כדור פינג פונג מהבצק ויוצרים במרכז כל כדור חור.

5 מטגנים את הספינג בשמן החם 3-4 דקות או עד הזהבה עמוקה.

6 מוציאים בכף מחוררת ומניחים על צלחת מרופדת נייר סופג לקירור.

7 בקערה קטנה מערבבים יחד סוכר וקינמון לתערובת אחידה.

8 טובלים את הספינג' המוכנים בתערובת הסוכר והקינמון.

9 מגישים עם סירופ מייפל בנדיבות ואגוזי לוז מקורמלים.

 

הערות:

* הספינג' במיטבם ביום ההכנה וכמה שיותר קרוב לטיגון.

* אם לא אוהבים קינמון אפשר להשמיטו.

לבלוג של נטלי - עוגיו.נט