אוכל
צילום׃ ענבל לביא

בקלאווה חגיגית עם אגוזים בסילאן

כשאומרים על המטבח הישראלי שהוא מושפע מכל קצוות תבל, בטח מתכוונים למתכון הזה. אם אתם שוברים את הראש איך להפתיע את האורחים שלכם בחגים, הבקלאווה הנהדרת הזאת היא מתכון בטוח

ענבל לביא | מימונ'ס | פורסם 09/10/16 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 107 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

למלית אגוזים:

2 חבילות (200 גרם) אגוזי מלך, קלופים וקצוצים 

2 חבילות (200 גרם) שקדים טבעיים, גרוסים

50 גרם שומשום

1 כפית גדושה קינמון

רבע כפית ציפורן או הל טחון

4 כפות (60 גרם) סוכר חום

לעלי הפילו:

10 עלי פילו, מופשרים

100 גרם חמאה, מומסת ומצוננת

לסירופ הסילאן:

1 כוס (240 מ"ל) מים

1 ורבע כוסות (250 גרם) סוכר

2 כפות מיץ לימון סחוט טרי

רבע כוס (50 מ"ל) סילאן

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה בינונית את כל חומרי המלית.

2 מחממים תנור ל-170 מעלות. מברישים תבנית 26-28 ס"מ במעט חמאה מומסת (רצוי להשתמש בתבנית לא מתפרקת).

3 מרפדים את התבנית בשני עלי פילו מקומטים ומברישים בחמאה מומסת. מניחים שני עלי פילו נוספים ומברישים את העלה העליון בחמאה מומסת.

4 משטחים בתבנית מחצית מתערובת האגוזים ומהדקים קלות. מכסים בשני עלי פילו נוספים ומברישים בחמאה. משטחים את יתרת מלית האגוזים, מכסים בשני עלי פילו ומברישים בחמאה.

5 מסיימים עם זוג עלי פילו נוסף, תוחבים את הקצוות לאורך דופנות המאפה ומברישים בחמאה. 

6 חותכים את הבקלאווה בסכין חדה למעוינים או לקוביות. אופים כ-45 דקות עד לקבלת גוון זהוב-שחום.

7 מרתיחים בסיר קטן את כל חומרי הסירופ. מנמיכים את האש ומבשלים תוך בעבוע קל כ-15-20 דקות נוספות, עד לקבלת סירופ סמיך. מצננים.

8 מוציאים את הבקלאווה מהתנור ויוצקים מיד את הסירופ הפושר מעל למאפה החם. מניחים כמה שעות לספיגת טעמים לפני שמגישים.

* אם הבקלאווה יוצאת במתיקות מעודנת יחסית לטעמכם, ניתן להכפיל את כמויות סירופ הסוכר לקבלת בקלאווה קלאסית וספוגה בסירופ.

צילום: יסמין ואריה צלמים | מתכון באדיבות: פטיט גאטו, קייטרינג בוטיק

>> בואו לטיול בתוך עולם האפייה של מימונ'ס