בייגל "הכל" ניו יורקי
מתכון נהדר לבייגל עם תוספות - פרג, שומשום, גרעינים, קוואקר או פשוט הכל מהכל, אופציה מגניבה למילוי בצל מטוגן, ואם נותרו שאריות בצק - אז גם יופי של טיפ להכנת מקלות מלוחים. ניו יורק זה כאן, לא?
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעתיים ורבע
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר פרווה
מהבצק הנפלא ומהיר ההכנה הזה (יחסית לשמרים כמובן), אפשר להכין בייגלים מתובלים וגם מקלות לחם – ראו בסוף המתכון. אנחנו הכי אוהבים את גרסת "הכל" (Everything Bagel), שכוללת שומשום, פרג, גרעיני חמנייה וקוואקר.
מרכיבים (16 מנות):
1 קילו (7 כוסות) קמח שמרים לפיצה ופוקאצ'ה
2 כפות גדושות סוכר
1 כף מלח
600 מ"ל (2 וחצי כוסות) מים פושרים (ואולי עוד רבע כוס, רק אם צריך)
לתיבול (לא חובה, אפשר רק חצי מכמות הבצק):
3 כפות בצל מטוגן יבש ו/או כף אבקת שום
לציפוי ("הכל" או אחד מהציפויים):
פרג/שומשום/גרעיני חמנייה/קוואקר
אופן ההכנה:
1 מערבבים קמח, סוכר ומלח במיקסר עם וו לישה. מוסיפים 2 וחצי כוסות מים בהדרגה ולשים 10 דקות. אם נדמה לכם שהבצק יבש אפשר להוסיף עוד 3-4 כפות מים.
2 מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים במגבת ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
3 מחממים סיר גדול עם מים.
4 מחלקים את הבצק ל-16 כדורים שווים וחלקים. בעזרת אצבע מקומחת יוצרים חור במרכז ומסובבים לפתיחה של הכדור לצורת בייגל. מקפידים שיהיה חור גדול (שלא ייסגר בתפיחה ובאפייה). מתפיחים 5 דקות.
5 מבשלים את הבייגלים דקה וחצי מכל צד (מי שאוהבים את הבייגל במרקם לעיס במיוחד יבשלו אפילו 2 דקות מכל צד), מוציאים בעזרת כף מחוררת ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
6 מחממים תנור ל-200 מעלות.
7 כשהבייגל עדיין חמים אבל כבר אפשר לאחוז בו טובלים בחומרי הציפוי. מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
8 אופים 25-20 דקות עד שהבייגלים זהובים יפה.
*מאותו בצק מכינים מקלות לחם: מעצבים למקלות, לא מבשלים במים אלא מברישים בביצה, מצפים בציפוי הרצוי ואופים 20 דקות.