אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, אוכל טוב

לביבות ירק אפויות ב-3 צבעים

חולים על מתכוני פטנט. מתים על מתכונים שצריך רק להחליף בהם רכיב אחד - והם הופכים למשהו אחר. מה למשל? הלביבות האלה, שאפשר להכין בשלושה טעמים ואפשר גם לבחור אחד ולדבוק בו

נטלי לוין | אוכל טוב | פורסם 10/12/17 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 82 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-8-10 לביבות:

2 קישואים גדולים או 2 סלקים קטנים או 1 בטטה גדולה

30 גרם (3 כפות) קמח רב תכליתי

1 ביצה L

חצי כפית מלח

מעט פלפל שחור גרוס

תרסיס שמן זית או תרסיס שמן קנולה

לרוטב יוגורט:

1 מכל יוגורט טבעי 3% שומן

1 כף שמן זית

מלח

פלפל שחור

להגשה:

שקד מולבן פרוס

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. משמנים את הנייר בתרסיס שמן בנדיבות.

2 מגררים את הקישואים, הסלק או הבטטה על המגררת הדקה ביותר. סוחטים מנוזלים מיותרים ומעבירים לקערה.

3 מוסיפים קמח, ביצה, מלח ופלפל ומערבבים בידיים עד שמתקבלת תערובת אחידה.

4 יוצרים לביבות בינוניות ומניחים על תבנית האפייה.

5 מרססים שמן על החלק העליון של הלביבות.

6 אופים 12-18 דקות, או עד שהלביבות מזהיבות.

7 מצננים מעט בטמפרטורת החדר.

8 רוטב יוגורט: מערבבים בקערה קטנה יוגורט, שמן, מלח ופלפל לתערובת אחידה.

9 קולים את פרוסות השקדים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 5-6 דקות עד הזהבה.

10 הגשה: מסדרים את הלביבות על צלחת ומגישים לצד רוטב יוגורט ושקדים קלויים.

מתכונים ללביבות | מתכונים לסופגניות | כל המתכונים לחנוכה 

הערות:

* הלביבות במיטבן ביום ההכנה וחמות.

* עוד אפשרויות לירקות: 2 גזרים גדולים או 2 תפוחי אדמה בינוניים.

לבלוג של נטלי - עוגיו.נט