לביבות ירק אפויות ב-3 צבעים
חולים על מתכוני פטנט. מתים על מתכונים שצריך רק להחליף בהם רכיב אחד - והם הופכים למשהו אחר. מה למשל? הלביבות האלה, שאפשר להכין בשלושה טעמים ואפשר גם לבחור אחד ולדבוק בו
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
ל-8-10 לביבות:
2 קישואים גדולים או 2 סלקים קטנים או 1 בטטה גדולה
30 גרם (3 כפות) קמח רב תכליתי
1 ביצה L
חצי כפית מלח
מעט פלפל שחור גרוס
תרסיס שמן זית או תרסיס שמן קנולה
לרוטב יוגורט:
1 מכל יוגורט טבעי 3% שומן
1 כף שמן זית
מלח
פלפל שחור
להגשה:
שקד מולבן פרוס
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. משמנים את הנייר בתרסיס שמן בנדיבות.
2 מגררים את הקישואים, הסלק או הבטטה על המגררת הדקה ביותר. סוחטים מנוזלים מיותרים ומעבירים לקערה.
3 מוסיפים קמח, ביצה, מלח ופלפל ומערבבים בידיים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
4 יוצרים לביבות בינוניות ומניחים על תבנית האפייה.
5 מרססים שמן על החלק העליון של הלביבות.
6 אופים 12-18 דקות, או עד שהלביבות מזהיבות.
7 מצננים מעט בטמפרטורת החדר.
8 רוטב יוגורט: מערבבים בקערה קטנה יוגורט, שמן, מלח ופלפל לתערובת אחידה.
9 קולים את פרוסות השקדים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 5-6 דקות עד הזהבה.
10 הגשה: מסדרים את הלביבות על צלחת ומגישים לצד רוטב יוגורט ושקדים קלויים.
מתכונים ללביבות | מתכונים לסופגניות | כל המתכונים לחנוכה
הערות:
* הלביבות במיטבן ביום ההכנה וחמות.
* עוד אפשרויות לירקות: 2 גזרים גדולים או 2 תפוחי אדמה בינוניים.
לבלוג של נטלי - עוגיו.נט