עוגות עוקץ הדבורה אישיות
מבין שלל העוגות שיככבו אצלכם על שולחן ראש השנה, הנה אחת שלא תיאלצו לחלוק - שזה כבר טוב, לא? עוגות קטנות אישיות, מלאות בכל טוב, עם שקדים ודבש ופינוק של קרם וניל נהדר
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (10 מנות):
לעוגת השמרים:
כוס ושלושת רבעי (250 גרם) קמח שמרים חצי מזמן תפיחה ׁ(או קמח שמרים רגיל)
3 כפות (30 גרם) סוכר
1 ביצה
חצי כוס פחות כף (100 מ"ל) חלב
כפית תמצית וניל
שליש כפית מלח
3 כפות (40 גרם) חמאה רכה
תרסיס שמן קנולה
לציפוי השקדים בדבש:
רבע כוס (50 גרם) סוכר
2 כפות (40 גרם) דבש
70 גרם חמאה
2 כפות (30 מ"ל) שמנת מתוקה
100 גרם שקדים פרוסים
כפית קליפת תפוז מגוררת
לקרם הווניל:
250 מ"ל שמנת מתוקה
חבילת פודינג בטעם וניל צרפתי
כוס (240 מ"ל) חלב
4 כפות דבש
אופן ההכנה:
1 מכינים את עוגת השמרים: לשים במיקסר את קמח השמרים, הסוכר, הביצה, החלב, תמצית הווניל והמלח למשך כ-5 דקות, עד לקבלת בצק אחיד ודביק.
2 מוסיפים את החמאה ולשים 6-8 דקות נוספות עד לקבלת בצק אלסטי ורך. מעבירים לקערה מקומחת קלות, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
3 לציפוי השקדים בדבש: מבשלים בסיר קטן את הסוכר, הדבש, החמאה והשמנת המתוקה עד שהחמאה נמסה והתערובת מגיעה לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד 2 דקות בבעבוע קל להסמכה.
4 מכבים את הלהבה, מוסיפים את השקדים הפרוסים וקליפת התפוז ומערבבים. מצננים לטמפרטורת החדר.
5 משמנים תבנית שקעים בתרסיס שמן קנולה.
6 יוצרים מהבצק 10 כדורים ומשטחים אותם בשקעים. מניחים כף מציפוי השקדים על כל עוגה, מכסים בניילון נצמד בצורה רופפת ומתפיחים קלות, רק עד שהלחמניות ממלאות את השקע.
7 מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים כ-25 דקות עד שהעוגות מקבלות גוון שזוף. מצננים.
8 לקרם הווניל: מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה, הפודינג, החלב והדבש עד לקבלת קרם יציב. חותכים כל עוגה לשניים בסכין משוננת, מורחים שכבה דקיקה של דבש וממלאים בקרם. מעבירים לקירור לכמה שעות, ומגישים.
* פחות במצב רוח לעוגות אישיות? ניתן להכין את המתכון גם כעוגה גדולה אחת בתבנית 20 ס"מ.
צילום: יסמין ואריה צלמים | מתכון באדיבות: פטיט גאטו, קייטרינג בוטיק