אוכל
צילום׃ ענבל לביא

עוגות עוקץ הדבורה אישיות

מבין שלל העוגות שיככבו אצלכם על שולחן ראש השנה, הנה אחת שלא תיאלצו לחלוק - שזה כבר טוב, לא? עוגות קטנות אישיות, מלאות בכל טוב, עם שקדים ודבש ופינוק של קרם וניל נהדר

ענבל לביא | מימונ'ס | פורסם 27/09/16 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 202 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

לעוגת השמרים:

כוס ושלושת רבעי (250 גרם) קמח שמרים חצי מזמן תפיחה ׁ(או קמח שמרים רגיל)

3 כפות (30 גרם) סוכר

1 ביצה

חצי כוס פחות כף (100 מ"ל) חלב

כפית תמצית וניל 

שליש כפית מלח

3 כפות (40 גרם) חמאה רכה

תרסיס שמן קנולה

לציפוי השקדים בדבש:

רבע כוס (50 גרם) סוכר

2 כפות (40 גרם) דבש

70 גרם חמאה

2 כפות (30 מ"ל) שמנת מתוקה

100 גרם שקדים פרוסים

כפית קליפת תפוז מגוררת

לקרם הווניל:

250 מ"ל שמנת מתוקה

חבילת פודינג בטעם וניל צרפתי 

כוס (240 מ"ל) חלב

4 כפות דבש

אופן ההכנה:

1 מכינים את עוגת השמרים: לשים במיקסר את קמח השמרים, הסוכר, הביצה, החלב, תמצית הווניל והמלח למשך כ-5 דקות, עד לקבלת בצק אחיד ודביק.

2 מוסיפים את החמאה ולשים 6-8 דקות נוספות עד לקבלת בצק אלסטי ורך. מעבירים לקערה מקומחת קלות, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח.

3 לציפוי השקדים בדבש: מבשלים בסיר קטן את הסוכר, הדבש, החמאה והשמנת המתוקה עד שהחמאה נמסה והתערובת מגיעה לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד 2 דקות בבעבוע קל להסמכה.

4 מכבים את הלהבה, מוסיפים את השקדים הפרוסים וקליפת התפוז ומערבבים. מצננים לטמפרטורת החדר.

5 משמנים תבנית שקעים בתרסיס שמן קנולה.

6 יוצרים מהבצק 10 כדורים ומשטחים אותם בשקעים. מניחים כף מציפוי השקדים על כל עוגה, מכסים בניילון נצמד בצורה רופפת ומתפיחים קלות, רק עד שהלחמניות ממלאות את השקע.

7 מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים כ-25 דקות עד שהעוגות מקבלות גוון שזוף. מצננים.

8 לקרם הווניל: מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה, הפודינג, החלב והדבש עד לקבלת קרם יציב. חותכים כל עוגה לשניים בסכין משוננת, מורחים שכבה דקיקה של דבש וממלאים בקרם. מעבירים לקירור לכמה שעות, ומגישים.

* פחות במצב רוח לעוגות אישיות? ניתן להכין את המתכון גם כעוגה גדולה אחת בתבנית 20 ס"מ.

 צילום: יסמין ואריה צלמים | מתכון באדיבות: פטיט גאטו, קייטרינג בוטיק

>> והנה עוד המון מתכונים נהדרים לראש השנה

>> בואו לטיול בתוך עולם האפייה של מימונ'ס