סופגניות בומבולוני איטלקיות עם קרם וניל
בתמונה הן אולי נראות כמו סופגניות רגילות, אבל במציאות הן וניליות יותר (היי פודינג בבצק), מושחתות יותר (שלום קרם פטיסייר וציפוי סוכר) וטעימות כמו שדות משחת. לא מאמינים? תנסו בעצמכם
- זמן עבודהשעה ורבע
- זמן הכנהיותר משעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (20 מנות):
לבצק:
3 וחצי כוסות (500 גרם) קמח שמרים חצי מזמן התפיחה
שליש כוס (65 גרם) סוכר
25 גרם פודינג בטעם וניל צרפתי
קליפה מגוררת מחצי תפוז
חצי כפית מלח
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
2 כפות ברנדי או רום
שלושת רבעי כוס ועוד 2 כפות (200 מ"ל) חלב, חמים
50 גרם חמאה, רכה
תרסיס שמן קנולה
לטיגון:
שמן קנולה
למלית:
קרם פטיסייר, או: קופסה תערובת להכנת קרם פטיסייר
250 מ"ל שמנת מתוקה
1 כוס (240 מ"ל) חלב
אופן ההכנה:
1 מערבבים במיקסר עם וו לישה קמח שמרים, סוכר, פודינג וניל, קליפת תפוז מגוררת ומלח. מוסיפים ביצים, תמצית וניל, ברנדי או רום וחלב חמים בהדרגה ולשים לבצק אחיד.
2 מוסיפים חמאה רכה ולשים 8-10 דקות נוספות עד לקבלת בצק חלק וגמיש.
3 משמנים קערה גדולה בתרסיס שמן קנולה, מניחים בה את הבצק, מכסים במגבת ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
4 המלית: מכינים קרם פטיסייר, או מקציפים במערבל חשמלי את חומרי המלית לקבלת קרם יציב. מעבירים לקירור להתייצבות עד לשימוש.
5 מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מחלקים ל-20 חתיכות שוות ומעצבים לכדורים הדוקים.
6 משמנים 2 תבניות אפייה בתרסיס שמן קנולה, מסדרים את הסופגניות במרווחים, מרססים שוב בתרסיס שמן ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
7 מחממים בסיר בינוני שמן לטיגון עמוק, עד שקיסם שנטבל בשמן יוצר בועות קטנות סביבו. מטגנים את הסופגניות משני הצדדים עד לקבלת צבע זהוב עמוק.
8 מעבירים את הסופגנית לספיגה קצרצרה בנייר סופג, ובעודן חמימות מגלגלים אותן בסוכר לציפוי. מצננים.
9 מקפלים מעט את קרם הפטיסייר לריכוך, ומעבירים לשקית זילוף עם צנתר משונן. יוצרים בראשה של כל סופגנייה נקב בעזרת סכין.
10 ממלאים את הסופגנייה בקרם וניל, ומקשטים בכוכב של קרם מעל.