טירמיסו משפחתי
הקינוח האיטלקי המושלם. קינוח מפנק, רך ובעל טעם יוצא דופן המכיל גבינה ומועשר בקפה. מתכון של מיקי שמו
- זמן עבודהשעה וחצי
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לסירופ:
שליש כוס (80 מ"ל) מים
רבע כוס + 2 כפות (75 גרם) סוכר
שלושת רבעי כוס (180 מ"ל) אספרסו ארוך
2 כפות (30 מ"ל) ליקר אמרטו
לקרמו שוקולד:
3 גרם ג'לטין טהור
2 כפות (30 גרם) מים קרים
חצי כוס (120 מ"ל) חלב
חצי מכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה 38%
2 חלמונים מביצה מידה M
3 כפות (36 גרם) סוכר
60 גרם שוקולד מריר
50 גרם שוקולד חלב
למוס מסקרפונה:
3 גרם ג'לטין טהור
2 כפות (30 גרם) מים קרים
8 חלמונים מידה M
שלושת רבעי כוס (85 גרם) אבקת סוכר
160 גרם גבינת מסקרפונה
1 מכל + רבע כוס (320 גרם) שמנת מתוקה
לתחתית:
חצי חבילה עוגיות ביסקוטי
אופן ההכנה:
1 מכינים סירופ לתחתית העוגה: בסיר קטן מרתיחים את המים והסוכר עד שהסוכר נמס ומתקבל סירופ. מורידים מן האש מוסיפים את האספרסו ולבסוף את הליקר ומצננים עד לשימוש.
2 מכינים את הקרמו שוקולד: משרים ג'לטין במים קרים.
3 מכינים את קרם האנגלז: מרתיחים חלב ושמנת, מערבבים בקערה את החלמונים יחד עם הסוכר ועורכים השוואת טמפרטורות. מחזירים לסיר עד להסמכה קלה.
4 מוסיפים את מסת הג'לטין ומוזגים על השוקולדים. בעזרת בלנדר מוט מבלנדרים את הקרם עד לתערובת אחידה ומקררים למשך 3-4 שעות.
5 מכינים את מוס המסקרפונה: משרים ג'לטין במים קרים.
6 מחממים על בן מארי את החלמונים יחד עם אבקת הסוכר וטורפים במטרפה עד שמתקבל קצף ללא גושים. ממתינים עד שמגיע ל-50-55 מעלות, מעבירים למיקסר עם בלון גיטרה ומקציפים למשך 10 דקות עד לקבלת קצף בהיר ויציב.
7 מערבבים את גבינת המסקרפונה עד שהיא נהיית רכה ומתקבל מרקם חלק.
8 מקציפים את השמנת המתוקה רק עד לקבלת קצפת רכה.
9 מחממים מעט את הג'לטין במיקרוגל עד שהוא נהיה נוזלי, ומוסיפים לקציפת החלמונים. "מקפלים" את הקצפת לתוך הגבינה ולבסוף את הכל לתוך קציפת החלמונים.
10 מרכיבים את העוגה: מרטיבים את עוגיות הביסקוטי בסירופ ומסדרים בתחתית תבנית מלבנית בגודל 18 על 27 ס"מ. מוזגים מיד את מוס המסקרפונה, מקררים שעה ומזלפים את הקרמו שוקולד.