אוכל
יח``צ׃ יסמין ואריה צלמים, יחסי ציבור

טירמיסו משפחתי

הקינוח האיטלקי המושלם. קינוח מפנק, רך ובעל טעם יוצא דופן המכיל גבינה ומועשר בקפה. מתכון של מיקי שמו

מיקי שמו | mako אוכל | פורסם 14/05/17 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 84 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לסירופ:

שליש כוס (80 מ"ל) מים

רבע כוס + 2 כפות (75 גרם) סוכר

שלושת רבעי כוס (180 מ"ל) אספרסו ארוך

2 כפות (30 מ"ל) ליקר אמרטו

לקרמו שוקולד:

3 גרם ג'לטין טהור

2 כפות (30 גרם) מים קרים

חצי כוס (120 מ"ל) חלב

חצי מכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה 38%

2 חלמונים מביצה מידה M

3 כפות (36 גרם) סוכר

60 גרם שוקולד מריר

50 גרם שוקולד חלב

למוס מסקרפונה:

3 גרם ג'לטין טהור

2 כפות (30 גרם) מים קרים

8 חלמונים מידה M

שלושת רבעי כוס (85 גרם) אבקת סוכר

160 גרם גבינת מסקרפונה

1 מכל + רבע כוס (320 גרם) שמנת מתוקה

לתחתית:

חצי חבילה עוגיות ביסקוטי

אופן ההכנה:

1 מכינים סירופ לתחתית העוגה: בסיר קטן מרתיחים את המים והסוכר עד שהסוכר נמס ומתקבל סירופ. מורידים מן האש מוסיפים את האספרסו ולבסוף את הליקר ומצננים עד לשימוש.

2 מכינים את הקרמו שוקולד: משרים ג'לטין במים קרים.

3 מכינים את קרם האנגלז: מרתיחים חלב ושמנת, מערבבים בקערה את החלמונים יחד עם הסוכר ועורכים השוואת טמפרטורות. מחזירים לסיר עד להסמכה קלה.

4 מוסיפים את מסת הג'לטין ומוזגים על השוקולדים. בעזרת בלנדר מוט מבלנדרים את הקרם עד לתערובת אחידה ומקררים למשך 3-4 שעות.

5 מכינים את מוס המסקרפונה: משרים ג'לטין במים קרים.

6 מחממים על בן מארי את החלמונים יחד עם אבקת הסוכר וטורפים במטרפה עד שמתקבל קצף ללא גושים. ממתינים עד שמגיע ל-50-55 מעלות, מעבירים למיקסר עם בלון גיטרה ומקציפים למשך 10 דקות עד לקבלת קצף בהיר ויציב.

7 מערבבים את גבינת המסקרפונה עד שהיא נהיית רכה ומתקבל מרקם חלק.

8 מקציפים את השמנת המתוקה רק עד לקבלת קצפת רכה.

9 מחממים מעט את הג'לטין במיקרוגל עד שהוא נהיה נוזלי, ומוסיפים לקציפת החלמונים. "מקפלים" את הקצפת לתוך הגבינה ולבסוף את הכל לתוך קציפת החלמונים.

10 מרכיבים את העוגה: מרטיבים את עוגיות הביסקוטי בסירופ ומסדרים בתחתית תבנית מלבנית בגודל 18 על 27 ס"מ. מוזגים מיד את מוס המסקרפונה, מקררים שעה ומזלפים את הקרמו שוקולד.

>> שבועות זה מימונס, מתכונים נוספים לחג