אוכל
צילום׃ ענבל לביא, mako אוכל

פאי גבינה וטראפלס עם קרם נוגט

אוהבים את השילוב של שוקולד וגבינה? אז זו בדיוק העוגה בשבילכם! פאי במלית קרמית של קרם גבינה וקצפת נוגט, ולהשלמת השחיתות - הפתעות של טראפלס שמוצפנות במלית. התוצאה: פאי רך ונהדר לאנשים שאוהבים במיוחד

ענבל לביא | mako אוכל | פורסם 29/05/17 
  • זמן עבודהשעה ורבע
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 90 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לטראפלס שוקולד נוגט:

160 גרם שוקולד מריר, קצוץ

שליש כוס (80 מ"ל) שמנת מתוקה

40 גרם חמאה

2 כפות קרם נוגט

קורט מלח

קקאו דל שומן 10-12%, לציפוי

 

לתחתית:

כוס וחצי (165 גרם) פירורי ביסקוויט

85 גרם חמאה, מומסת

לקרם גבינה:

גביע (225 גרם) גבינת שמנת 25%

גביע (250 מ"ל) שמנת מתוקה

3 כפות פודינג בטעם וניל לבן במיוחד

3 כפות אבקת סוכר

לקצפת נוגט:

גביע (250 מ"ל) שמנת מתוקה

3 כפות קרם נוגט

2 כפות פודינג בטעם וניל לבן במיוחד

אופן ההכנה:

1 לטראפלס שוקולד נוגט: ממיסים במיקרוגל או על בן מארי שוקולד מריר עם שמנת מתוקה וחמאה. מוסיפים קרם נוגט וקורט מלח ומערבבים. מעבירים לקירור ל-4-5 שעות או להקפאה לכשעתיים וחצי-שלוש עד שהתערובת יחסית יציבה.

2 קורצים מתערובת הטראפלס חתיכות של 2 ס"מ בעזרת כפית טבולה במים חמים, טובלים בקערה עם קקאו ומגלגלים לכדורים. שומרים בינתיים במקרר.

3 לתחתית: מערבבים פירורי ביסקוויט עם חמאה ומהדקים לתחתית ולדפנות של תבנית פאי 24 ס"מ.מקפיאים לחצי שעה.

פאי גבינה וטראפלס עם קרם נוגט (צילום: ענבל לביא, mako אוכל)
כבר מהממת|צילום: ענבל לביא, mako אוכל

4 לקרם גבינה: מקציפים את חומרי המלית יחד לקרם יציב, ומשטחים את הקרם בקלתית. שומרים כמה טראפלס בצד לעיטור, ומטביעים את השאר בקרם במרווחים.

5 לקצפת נוגט: מקציפים את מרכיבי קצפת הנוגט במיקסר לקרם יציב, מעבירים לשקית זילוף עם הצנתר הרצוי ומזלפים על הטארט. מניחים כמה טראפלס לעיטור במרכז.

*חובבי שוקולד אמיתיים? מוזמנים להוסיף כף קקאו מנופה לקצפת, לקבלת קצפת נוגט משודרגת בטעם שוקולדי.