צילום׃ נופר צור, mako אוכל
עוגיות פיצוחים מלוחות
אם יש לכם בארון שאריות של גרעינים - אשריכם. פנו רבע שעה מזמנכם ונצלו אותן להכנת הנשנוש הממכר הזה. אין לכם? בקטנה, קפצו רגע לקנות. זה שווה את זה, באחריות
קרן אגם | mako אוכל
| פורסם 11/11/21
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
ל-24 עוגיות:
150 גרם גרעיני דלעת
100 גרם גרעיני חמנייה
150 גרם שקדים פרוסים
50 גרם שומשום
40 גרם גבינת פרמזן מגוררת
2 כפות (20 גרם) סוכר דמררה
מעט פרג לציפוי (לא חובה)
חצי כפית מלח דק
מעט צ'ילי גרוס
2 חלבונים מביצים גודל L
אופן ההכנה:
1 מערבבים בקערה את כל המרכיבים פרט לפרג.
2 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
3 בעזרת כף מניחים תלוליות (בגודל כף שטוחה) על התבנית. שומרים על מרווחים קטנים בין התלוליות.
4 מפזרים מעל התלוליות מעט פרג ואופים כ-15 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות יפה.
5 מוציאים ומצננים לחלוטין לפני שאוכלים.


** העוגיות יישמרו שלושה-ארבעה ימים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.
** אפשר לגוון את סוגי הגרעינים והאגוזים לפי הטעם.