אוכל
צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

פיצה מהירה בלי שמרים

הבצק של הפיצה הזו הוא אומנם חיקוי של הדבר האמיתי, אבל הוא רך ונעים שאין דברים כאלה, ובסוף יוצאת ממנו חתיכת פיצה מעולה. אז למה להיכנס לעסקי הלישה אם אין כוח ולא חייבים?

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 19/03/20 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 502 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

בצק פיצה רך ונעים שמכינים בכמה דקות, ללא שמרים וללא צורך במיקסר. אצלי הילדים בבית אוהבים פיצה לא מאוד דקה, עם רוטב עגבניות וגבינה בלבד. אם אתם בעניין של פיצה דקה הבצק הזה יספיק לכם לשתיים בינוניות – ואתם כמובן מוזמנים לגוון בתוספות ככל שתרצו.

מרכיבים :

לבצק (לפיצה אחת גדולה):

2 כוסות (280 גרם) קמח

3 כפיות אבקת אפייה

חצי כפית מלח

250 גרם יוגורט 4.5%

על הפיצה:

עגבניות מרוסקות (פסאטה)

מעט אורגנו

250 גרם גבינת מוצרלה מגורדת (או כל גבינה צהובה אחרת)

מעט מלח

כמה עלי בזיליקום

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה גדולה את מרכיבי הבצק. כשהעיסה מתאחדת מעבירים למשטח מעט מקומח ולשים כ-3-4 דקות, עד שמתקבל כדור בצק. אם הבצק דביק מדי מוסיפים קצת קמח.

2 מחזירים את הבצק לקערה ונותנים לו לנוח 10 דקות.

3 בינתיים מחממים את התנור ל-250 מעלות.

משולש של פיצה מהירה בלי שמרים (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
משולש|צילום: קרן אגם, mako אוכל

>> לבלוג של קרן אגם

4 מרדדים את הבצק לעיגול גדול על נייר אפייה מקומח היטב. מעבירים את הבצק עם נייר האפייה לתבנית תנור גדולה.

5 מורחים על הבצק רוטב עגבניות ומפזרים אורגנו, גבינת מוצרלה ומלח.

6 מכניסים לתנור החם ואופים 10-12 דקות, עד שהבצק מזהיב והגבינה מבעבעת.

7 מקשטים בעלי בזיליקום, חותכים למשולשים וזוללים.