לחמניות בייגלה ירושלמי
לא רק שיש להן טעם ושיק של בייגלה שקניתם עכשיו ביציאה מהכותל, הן גם נראות כאילו יצאו מטובת המאפיות - חטובות, שזופות ומעוצבות לעילא. איך עושים את זה? הנה, ככה, ואם אנחנו הצלחנו גם אתם יכולים
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
ל-15 יחידות:
1 קילו קמח לחם, קמח חלה או קמח לבן רגיל
כף וחצי שמרים יבשים
5 כפות סוכר חום בהיר
ביצה גודל L
רבע כוס (50 גרם) שמן זית
כף וקצת מלח דק
500-550 מ״ל (כ-2 וחצי כוסות) מי ברז
לציפוי:
מים
5 כפות סילאן
300 גרם שומשום
אופן ההכנה:
1 מנפים את הקמח אל תוך קערת המיקסר. מחברים את וו הלישה, מוסיפים שמרים וסוכר חום ומתחילים לערבל.
2 מוסיפים את הביצה, שמן הזית, המלח והמים, תחילה מחצית מהכמות ואז לאט לאט עוד מים, עד שהבצק מתחיל להתגבש (ייתכן שלא תזדקקו לכל הכמות).
3 לשים במהירות איטית במשך 10 דקות, עד שמתקבל כדור בצק חלק וגמיש.
4 מעבירים את הבצק לקערה משומנת בשמן זית ומגלגלים אותו כך שישומן מכל צדדיו. מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומתפיחים כשעה וחצי.
5 מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
6 מכינים 2 צלחות רחבות: באחת מערבבים מים וסילאן ובשנייה שומשום.
7 מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 120 גרם כל אחד ומדקדקים כל כדור לרצועה ארוכה באורך 40 ס"מ.
8 מעצבים את הרצועות ללחמניות שמונה: מניחים רצועת בצק באופן אנכי אליכם. יוצרים את הספרה 9 על ידי קיפול של החלק העליון של הרצועה למרכז הרצועה, כשהקצה נכנס מתחת לרצועה. עכשיו משחילים את הקצה התחתון של הרצועה לתוך העיגול של הספרה 9 מלמטה לצד ימין, כך שנוצרת האות Q. הופכים את הלולאה שנוצרה למעלה כמו בורג לצד שמאל. לוקחים את הצ'ופצ'יק של הרצועה שנותר מצד ימין ומשחילים מלמטה לתוך הלולאה העליונה. חוזרים על הפעולות עם שאר רצועות הבצק (לא הבנתם? תסתכלו פה).
9 טובלים את הלחמניות במים ומיד לאחר מכן מגלגלים בשומשום.
10 מסדרים את הלחמניות על התבנית, מכסים ומתפיחים שוב למשך שעה.
11 מחממים תנור ל-220 מעלות ואופים את הלחמניות 20-25 דקות, עד שהן זהובות.
* אפשר להמיר את שמן הזית בשמן קנולה.
* אפשר להמיר את הסוכר החום בסוכר לבן.
* אפשר לוותר על הביצה. במקרה כזה הבצק ידרוש מעט יותר נוזלים.