אצבעות פוקצ'ה עם פיצוחים
אויש, כמה שאנחנו אוהבים פוקצ'ות טריות טריות, שזה עתה יצאו מהתנור ונמשחו בשכבה של שמן זית. וכשהן בגודל אישי - כזה שאפשר לאכול לבד מכריכה לכריכה - אנחנו בכלל בעננים
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (10 מנות):
לבצק:
500 גרם קמח לבן (3 וחצי כוסות), עדיף קמח פיצה-פוקצ'ה
25 גרם שמרים טריים או 10 גרם שמרים יבשים
כף סוכר
2 כפות שמן זית
290 מ"ל מים קרים (כוס ורבע)
חצי כף מלח
2 כפות תימין קצוץ
כף רוזמרין קצוץ
לציפוי:
שמן זית
מלח גס
תערובת פיצוחים (כולם או חלקם): גרעיני דלעת, גרעיני חמנייה, שומשום, קצח, זרעי פשתן, קימל
אופן ההכנה:
1 מנפים את הקמח לקערת המיקסר, מוסיפים את השמרים והסוכר ומערבבים.
2 מוסיפים את שמן הזית והמים ולשים כ-3 דקות עם וו לישה במהירות אטית.
3 מוסיפים את המלח, התימין והרוזמרין הקצוצים וממשיכים ללוש כ-5 דקות נוספות. מכסים ומניחים להתפחה של כשעה, עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.
4 מחממים תנור ל-220 מעלות.
5 מחלקים את הבצק ל-10 כדורים. על משטח משומן מותחים כל כדור בצק מהאמצע כלפי חוץ לקבלת יריעה ארוכה וצרה.
6 מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומניחים להתפחה קלה של כ-10 דקות.
7 יוצרים בעזרת האצבעות גומות קטנות בבצק, מזלפים מעט שמן זית ומפזרים בנדיבות תערובת פיצוחים ומעט מלח גס.
8 אופים כ-12 דקות, עד שהפוקצ'ות מזהיבות. מוציאים מהתנור ומורחים שמן זית בנדיבות.