אוכל
צילום׃ קרן לוי, mako אוכל

אצבעות פוקצ'ה עם פיצוחים

אויש, כמה שאנחנו אוהבים פוקצ'ות טריות טריות, שזה עתה יצאו מהתנור ונמשחו בשכבה של שמן זית. וכשהן בגודל אישי - כזה שאפשר לאכול לבד מכריכה לכריכה - אנחנו בכלל בעננים

בל קפצן | mako אוכל | פורסם 08/11/16 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.6 54 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

לבצק:

500 גרם קמח לבן (3 וחצי כוסות), עדיף קמח פיצה-פוקצ'ה

25 גרם שמרים טריים או 10 גרם שמרים יבשים

כף סוכר

2 כפות שמן זית

290 מ"ל מים קרים (כוס ורבע)

חצי כף מלח

2 כפות תימין קצוץ

כף רוזמרין קצוץ

לציפוי:

שמן זית

מלח גס

תערובת פיצוחים (כולם או חלקם): גרעיני דלעת, גרעיני חמנייה, שומשום, קצח, זרעי פשתן, קימל

אופן ההכנה:

1 מנפים את הקמח לקערת המיקסר, מוסיפים את השמרים והסוכר ומערבבים.

2 מוסיפים את שמן הזית והמים ולשים כ-3 דקות עם וו לישה במהירות אטית.

3 מוסיפים את המלח, התימין והרוזמרין הקצוצים וממשיכים ללוש כ-5 דקות נוספות. מכסים ומניחים להתפחה של כשעה, עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.

4 מחממים תנור ל-220 מעלות.

5 מחלקים את הבצק ל-10 כדורים. על משטח משומן מותחים כל כדור בצק מהאמצע כלפי חוץ לקבלת יריעה ארוכה וצרה.

6 מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומניחים להתפחה קלה של כ-10 דקות.

אצבעות פוקצ'ה עם פיצוחים - לפני אפייה (צילום: קרן לוי, mako אוכל)
כבר בא לתת ביס. לפני הכניסה לתנור|צילום: קרן לוי, mako אוכל

7 יוצרים בעזרת האצבעות גומות קטנות בבצק, מזלפים מעט שמן זית ומפזרים בנדיבות תערובת פיצוחים ומעט מלח גס.

8 אופים כ-12 דקות, עד שהפוקצ'ות מזהיבות. מוציאים מהתנור ומורחים שמן זית בנדיבות.

בל קפצן וקרן לוי מקיימות סדנאות לבישול, אפיה וזילוף עוגות.

>> אתם יותר בקטע של בשר היום? מעולה!