אוכל
צילום׃ קרן לוי, mako אוכל

פיצה ביתית כמו בפיצרייה

מריחים את מה שאנחנו מריחים? פיצה ביתית מהבילה, עם בצק טרי וטוב, הרבה מוצרלה ושלל תוספות מגרות (לא, אתם לא חייבים לשים את כולן)? אז יאללה, תצטרפו אלינו ותראו איך מכינים את הכיף הזה לבד במטבח

בל קפצן | mako אוכל | פורסם 23/08/16 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 644 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לבצק:

קילו קמח פיצה (אם אין, גם רגיל יעבוד)

50 גרם שמרים טריים או 17 גרם שמרים יבשים

20 גרם סוכר (2 כפות שטוחות)

580 מ"ל מים (2 כוסות ושליש ועוד כף)

50 מ"ל שמן זית איכותי (3 כפות ועוד כפית)

20 גרם מלח (כף)

חופן קמח תירס גס, לקימוח

לרוטב:

5 עגבניות מגוררות (ללא קליפה)

מעט שמן זית

2 שיני שום, כתושות

רסק עגבניות קטן

רבע כוס מים

אורגנו יבש

מלח

פלפל שחור גרוס

גבינה ותוספות:

800 גרם מוצרלה מגוררת

טבעות זיתים ירוקים ושחורים

פטריות שמפיניון, פרוסות דק

עגבניות שרי

פלפלים קלויים

בצל סגול, פרוס דק

קוביות גבינה בולגרית

אורגנו יבש

אופן ההכנה:

1 מנפים את הקמח לקערת מיקסר ומוסיפים את השמרים, הסוכר, המים ושמן הזית. לשים כ-3 דקות, עד לקבלת כדור בצק.

2 מוסיפים את המלח ולשים כ-5 דקות נוספות במהירות אטית, עד שמתקבל בצק גמיש ורך. מכסים ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח.

3 בינתיים מכינים את הרוטב: מבשלים בסיר קטן את העגבניות המגוררות עם שמן זית ושום. מוסיפים רסק עגבניות ומים ומתבלים. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך. מבשלים עד שהרוטב מסמיך, מכבים את האש ומצננים.

פיצה ביתית של בל קפצן - לפני האפייה (צילום: קרן לוי, mako אוכל)
לפני האפייה. איזה בלגן שמח!|צילום: קרן לוי, mako אוכל

4 מחלקים את הבצק ל-4 כדורים שווים בגודלם, ומחממים תנור ל-275 מעלות (או הכי גבוה שהתנור מגיע).

5 מרדדים כל כדור בצק לעלה באיזה עובי שרוצים. מפזרים על תבנית מרופדת נייר אפייה קמח תירס גס, ומעבירים את הבצק.

6 מורחים רוטב מהמרכז החוצה, בתנועות סיבוביות. מפזרים רבע מכמות המוצרלה ומפזרים רבע מהתוספות.

7 אופים 10-15 דקות, עד שהגבינה מבעבעת וקצות הבצק מזהיבים. חוזרים על הפעולה עם שאר כדורי הבצק.

  

בל קפצן וקרן לוי מקיימות סדנאות לבישול, אפייה וזילוף עוגות.

>> והנה שבלולי שמרים מטריפים, לקינוח