אוכל
צילום׃ קרן לוי, mako אוכל

סמבוסק טונה וזיתים ממכרים

כל מה שמגיע ארוז בבצק שמרים אוטומטית עושה לנו את זה, וכשמדובר במילוי של טונה עם אריסה ולימון כבוש - אנחנו ממש לא מצליחים להשתלט על עצמנו. איך אומרים אצלנו? בקרוב אצלכם

בל קפצן | mako אוכל | פורסם 11/07/16 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.6 164 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (50 מנות):

לבצק:

קילו קמח לבן (עדיף קמח לחם)

50 גרם שמרים טריים

3 כפות סוכר חום

חצי כוס שמן זית איכותי

3 כוסות מים קרים

כף מלח

למלית:

1 בצל, קצוץ

מעט שמן, לטיגון

4 קופסאות טונה בשמן, מסוננות היטב

3-4 כפות סלט טורקי

כף אריסה

כף לימון כבוש

זיתים ירוקים או קלמטה, מגולענים ופרוסים

לציפוי:

ביצה טרופה מעורבבת בכף מים

שומשום ו/או קצח

אופן ההכנה:

1 מנפים את הקמח לקערה, מוסיפים את השמרים והסוכר החום ומערבבים.

2 מוסיפים את שמן הזית והמים ולשים כ-3 דקות במהירות איטית. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד כ-5 דקות.

3 מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים במגבת ומניחים להתפחה של כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

4 בינתיים מכינים את המלית: מטגנים את הבצל עד הזהבה. מערבבים בקערה את כל חומרי המלית (כולל הבצל המטוגן).

5 מחממים תנור ל-190 מעלות.

6 מוציאים את הבצק למשטח משומן קלות וקורצים ממנו 50 כדורים. מרדדים כל כדור בצק לעיגול שטוח, מניחים במרכזו כף מהמלית וסוגרים בצביטות או בלחיצות מזלג.

7 מסדרים את הסמבוסק על תבנית מרופדת בנייר אפייה ברווחים של כ-3-4 ס"מ זה מזה. מורחים ביצה טרופה מעורבבת עם כף מים ומפזרים שומשום או קצח.

8 אופים כ-25 דקות, עד שהמאפים מזהיבים.

* ניתן ומומלץ לשמור בהקפאה ולהפשיר לפי הצורך.

בל קפצן וקרן לוי מקיימות סדנאות לבישול, אפיה וזילוף עוגות.

>>  את אפליקציית המתכונים שלנו כבר הורדתם?