אוכל
צילום׃ קרן לוי, mako אוכל

בייגל אמריקאי

הכיף הכי גדול בבייגל הוא הקונטרסט: בחוץ שכבה עבה, שזופה ופריכה, ובפנים רוך פחמימתי מענג. אז החדשות הטובות הן שאתם יכולים להגיע ממש לאותו אפקט גם בבית, ואפילו די בקלות

בל קפצן | mako אוכל | פורסם 06/04/16 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 297 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (15 מנות):

לבצק:

קילו קמח לבן (עדיף קמח לחם)

30 גרם שמרים טריים או 11 גרם שמרים יבשים

2 כפות סוכר

כף שמן זית

560 מ"ל מים קרים

כף מלח

לבישול הבייגל:

3 ליטר מים רותחים

כף סודה לשתייה

2 כפות סוכר חום או סילאן

לציפוי:

ביצה טרופה, מדוללת בכף מים

שומשום, פרג, מלח אטלנטי (מה שאוהבים)

אופן ההכנה:

1 מנפים את הקמח לקערה, מוסיפים את השמרים והסוכר ומערבבים. מוסיפים את שמן הזית והמים ולשים כ-3 דקות עם וו לישה במהירות אטית.

2 מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד כ-5 דקות. מכסים ומניחים להתפחה כשעה.

3 מוציאים את הבצק למשטח מקומח קלות ומחלקים ל-15 כדורים שווים.

4 יוצרים בעזרת האצבע חור במרכז כל כדור, ומרחיבים את החור בתנועות סיבוביות עד לקבלת צורת בייגלה.

5 מחממים תנור ל-200 מעלות.

6 מרתיחים את המים עם הסודה לשתייה והסוכר חום או סילאן בסיר רחב ושטוח.

7 מכניסים את הבייגלים למים הרותחים, 2-3 בכל פעם. הופכים אחרי דקה-שתיים ומשאירים לדקה נוספת.

8 מוציאים את הבייגלים בעזרת כף מחוררת ומניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. מורחים ביצה טרופה ומפזרים שומשום, פרג או מלח אטלנטי.

9 אופים 5 דקות, ומנמיכים את החום ל-180 מעלות. אופים עוד 15-20 דקות, עד שהבייגלים שחומים.

בל קפצן וקרן לוי מקיימות סדנאות לבישול, אפיה וזילוף עוגות.

>> בשבוע שעבר דהרנו פה על קובנה עם חמאה

>> כל המאפים והקינוחים שאתם מחפשים - אצלנו בבייקרי