בייגל אמריקאי
הכיף הכי גדול בבייגל הוא הקונטרסט: בחוץ שכבה עבה, שזופה ופריכה, ובפנים רוך פחמימתי מענג. אז החדשות הטובות הן שאתם יכולים להגיע ממש לאותו אפקט גם בבית, ואפילו די בקלות
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (15 מנות):
לבצק:
קילו קמח לבן (עדיף קמח לחם)
30 גרם שמרים טריים או 11 גרם שמרים יבשים
2 כפות סוכר
כף שמן זית
560 מ"ל מים קרים
כף מלח
לבישול הבייגל:
3 ליטר מים רותחים
כף סודה לשתייה
2 כפות סוכר חום או סילאן
לציפוי:
ביצה טרופה, מדוללת בכף מים
שומשום, פרג, מלח אטלנטי (מה שאוהבים)
אופן ההכנה:
1 מנפים את הקמח לקערה, מוסיפים את השמרים והסוכר ומערבבים. מוסיפים את שמן הזית והמים ולשים כ-3 דקות עם וו לישה במהירות אטית.
2 מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד כ-5 דקות. מכסים ומניחים להתפחה כשעה.
3 מוציאים את הבצק למשטח מקומח קלות ומחלקים ל-15 כדורים שווים.
4 יוצרים בעזרת האצבע חור במרכז כל כדור, ומרחיבים את החור בתנועות סיבוביות עד לקבלת צורת בייגלה.
5 מחממים תנור ל-200 מעלות.
6 מרתיחים את המים עם הסודה לשתייה והסוכר חום או סילאן בסיר רחב ושטוח.
7 מכניסים את הבייגלים למים הרותחים, 2-3 בכל פעם. הופכים אחרי דקה-שתיים ומשאירים לדקה נוספת.
8 מוציאים את הבייגלים בעזרת כף מחוררת ומניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. מורחים ביצה טרופה ומפזרים שומשום, פרג או מלח אטלנטי.
9 אופים 5 דקות, ומנמיכים את החום ל-180 מעלות. אופים עוד 15-20 דקות, עד שהבייגלים שחומים.
בל קפצן וקרן לוי מקיימות סדנאות לבישול, אפיה וזילוף עוגות.