אוכל
צילום׃ Tanya Stolyarevskaya, Shutterstock

לחמעג'ון במילוי בשר, עגבניות ונענע

המאכל הטורקי הוותיק, שהתקבל כאן בישראל בחיבוק גדול, מקבל שדרוג מרענן עם נענע קצוצה. אם בא לכם ממש להתפרע, נסו להוסיף גם פיסטוקים קצוצים, והרווחתם נשנוש נהדר

בל קפצן | mako אוכל | פורסם 04/05/16 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 111 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

לבצק:

1 ק"ג קמח

50 גרם שמרים טריים או 17 גרם שמרים יבשים

2 כפות סוכר

580 מ"ל (2 כוסות ועוד קצת יותר משליש) מים

40 מ"ל (2 כפות וחצי) שמן זית איכותי

כף מלח

למלית:

1 בצל גדול, קצוץ

חצי ק"ג בשר בקר טחון

3 עגבניות אדומות, קלופות וחתוכות לקוביות

5 שיני שום כתושות

2 כפות רסק עגבניות

3 ענפי נענע, קצוצים (ללא הגבעולים)

רבע צרור פטרוזיליה, קצוצה

חצי כפית בהרט

כף פפריקה אדומה מתוקה

3 ענפי תימין

מלח

פלפל שחור גרוס

50 גרם צנוברים או פיסטוקים (לא חובה)

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק: מנפים את הקמח לקערה, מוסיפים את השמרים והסוכר, ומערבבים.

2 מוסיפים את המים ושמן הזית, ולשים כ-3 דקות במיקסר עם וו לישה במהירות אטית.

3 מוסיפים את המלח, ממשיכים ללוש עוד כ-5 דקות, מכסים בניילון נצמד או במגבת לחה ומניחים בצד להתפחה כשעה.

4 מחממים תנור ל-180 מעלות.

5 מכינים את המלית: מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את הבשר ומפוררים תוך כדי טיגון.

6 מוסיפים את קוביות העגבניות, שיני השום, רסק העגבניות, עשבי התיבול הקצוצים והתבלינים. ממשיכים לבשל עד שכל הנוזלים מתאדים (חשוב).

7 מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך (אם רוצים מוסיפים לתערובת צנוברים או פיסטוקים). מסירים מהאש ומניחים בצד לצינון מוחלט.

8. אחרי שעה, כשהבצק הכפיל את נפחו, מחלקים אותו ל-20 כדורים שווים בגודלם, ומרדדים כל כדור לאיזו צורה שרוצים - אפשר להכין לחמעג'ון עגול רגיל (כמו בתמונה למעלה), או לחמעג'ון סירה (כמו בתמונה למטה).

9 מניחים שתי כפות גדושות מהמלית במרכז כל חתיכת בצק. אם רוצים צורת סירה - מרימים את השוליים הארוכים, וצובטים בקצוות כך שהמרכז נשאר פתוח.

לחמג'ון במילוי בשר, עגבניות ונענע (צילום: קרן לוי, mako אוכל)
ככה זה נראה רגע לפני|צילום: קרן לוי, mako אוכל

10 מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומזלפים מעט שמן זית.

11 אופים 25-30 דקות עד שהמאפים מזהיבים. מוציאים מהתנור ומזלפים עוד מעט שמן זית.

בל קפצן וקרן לוי מקיימות סדנאות לבישול, אפייה וזילוף עוגות.

 

>> בפעם הקודמת עפנו על בייגל אמריקאי מופלא

>> כל המאפים והקינוחים שאתם מחפשים - אצלנו בבייקרי