אוכל
צילום׃ קרן לוי, mako אוכל

קובנה עשירה בחמאה

בשביל קובנה מעולה לא צריך להשקיע בחמאה מזוקקת, לא צריך לילה שלם על הפלטה ובטח ובטח שלא צריך מרגרינה. אז מה צריך? קמח, חמאה, וכמובן סחוג חריף וכמה עגבניות מגוררות בפומפייה

בל קפצן | mako אוכל | פורסם 30/03/16 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 415 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

קילו קמח לבן (עדיף קמח ייעודי ללחם)

50 גרם שמרים טריים או 17 גרם שמרים יבשים

100 גרם סוכר (חצי כוס)

100 גרם חמאה מומסת

3 כוסות מים

כף מלח

למריחה:

100 גרם חמאה רכה

להגשה:

עגבניות מרוסקות

סחוג חריף

אופן ההכנה:

1 מנפים את הקמח לקערת המיקסר, מוסיפים את השמרים והסוכר ומערבבים. מוסיפים את החמאה והמים ולשים כ-3 דקות במהירות אטית.

2 מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש כ-5 דקות נוספות. מכסים ומניחים בצד להתפחה של כשעה.

3 מוציאים את הבצק למשטח מקומח ומחלקים לארבעה חלקים שווים.

4 מרדדים כל חלק לריבוע של כ-30 ס"מ ומורחים רבע מכמות החמאה. מגלגלים לרולדה מהודקת ועבה.

5 חוצים את הרולדה לשתיים בעזרת סכין חדה, חוזרים על הפעולות עם שלושת חלקי הבצק הנותרים.

קובנה לפני האפייה (צילום: קרן לוי, mako אוכל)
חכו חכו שהיא תצא מהתנור. קובנה|צילום: קרן לוי, mako אוכל

6 משמנים סיר ג'חנון גדול ומרפדים בנייר אפייה.

7 מסדרים את חצאי הרולדות בעמידה זו לצד זו, כאשר הצד החתוך פונה למעלה. מכסים ומתפיחים כשעה.

8 מחממים את התנור ל-180 מעלות.

9 אופים את הקובנה כ-40 דקות בסיר מכוסה. מסירים את המכסה ואופים כ-10 דקות נוספות, עד שהיא משחימה יפה.

10 מגישים עם עגבניות טריות מרוסקות וסחוג.