לחמניות רכות
סוד המרקם של הלחמניות האלה טמון במרכיב אחד קצת פחות שגרתי בבצק, משהו שאנחנו מאוד אוהבים לאכול לצהריים אבל פחות רגילים ללוש במיקסר. בקיצור, לכו תכינו פירה ותראו אילו לחמניות מטריפות יוצאות לכם
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
3 תפוחי אדמה בינוניים, שלמים ולא קלופים
כף שמרים יבשים
כוס וחצי (360 מ״ל) חלב פושר
3 וחצי כפות (40 גרם) סוכר לבן
4 כפות שמן קנולה
כף מלח דק
5 וחצי כוסות (770 גרם) קמח לבן רגיל או קמח לחם
אופן ההכנה:
1 מבשלים את תפוחי האדמה במים עד לריכוך. מצננים, מקלפים, חותכים לקוביות ומועכים למחית (שימו לב- משקלה צריך להיות 450 גרם). אם ממהרים אפשר לבשל את תפוחי האדמה כשהם כבר קלופים וחתוכים לקוביות.
2 מערבבים במיקסר את השמרים עם שלושת רבעי כוס חלב. מוסיפים את הסוכר ואת מחית תפוחי האדמה ומערבבים היטב, עד שהחלב נספג במחית תפוחי האדמה. מוסיפים שמן ומלח ומערבבים שוב.
3 מוסיפים מחצית מכמות הקמח ומתחילים ללוש.
4 מוסיפים עוד רבע כוס חלב ואת יתרת הקמח, וממשיכים בלישה. במידת הצורך מוסיפים עוד מהחלב שנותר, כף אחת בכל פעם, עד שהבצק מתאחד לכדור. לשים את הבצק בסך הכל כ-10 דקות.
5 מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ומגלגלים אותו כך שישומן מכל הכיוונים. מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה של כשעה במקום חמים.
6 מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה ומקמחים אותה היטב.
7 מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 100 גרם כל אחד, ומסדרים במרווחים קטנים על התבנית (אמורים להתקבל 18-19 כדורים).
8 מפזרים מעט קמח על כדורי הבצק ומכסים במגבת באופן רופף להתפחה נוספת של כשעה.
9 מחממים תנור ל-200 מעלות ומניחים בתחתיתו תבנית או קערה קטנה חסינת חום.
10 מקמחים את הלחמניות ובעזרת סכין חדה חורצים בכל אחת שני חריצים אלכסוניים.
11 מכניסים לתנור וממלאים את התחתית שהנחנו בתחתיתו במים רותחים. סוגרים מיד את דלת התנור כדי שהאדים לא יברחו.
12 אופים 25-30 דקות, עד שהלחמניות זהובות. מצננים מעט ומגישים.
* הלחמניות במיטבן ביום האפייה, אבל אפשר להקפיא אותן בעודן טריות בשקית אטומה ובעת הצורך להפשיר ולחמם מעט.