אוכל
צילום׃ שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

פשטידת בטטה

מצאנו פשטידת בטטה שמתאימה לכל אירוע: בראנץ' עם חברים, ארוחת ערב מהירה, נשנוש חמוד כשאין כלום במקרר (חוץ מבטטה) או סתם יום חורפי שעושה חשק למשהו חמים וטעים. פשוטה פשוטה, אבל כובשת

שרית נובק - מיס פטל | mako אוכל | פורסם 07/10/21 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 889 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לתבנית בקוטר 20 ס"מ:

3 בטטות בינוניות

בצל קטן, קצוץ

מעט שמן זית, לטיגון

כוס קמח תופח

חצי כוס מים

50 גרם חמאה (או מרגרינה), מומסת

2 ביצים

מלח

פלפל שחור

מעט תימין (לא חובה)

אופן ההכנה:

1 קולפים את הבטטות וממשיכים לפרוס לרצועות דקות בעזרת הקולפן.

2 מטגנים את הבצל עד שמזהיב.

>> מתכונים לראש השנה

3 מחממים תנור ל-180 מעלות.

4 מערבבים קמח, מים, חמאה (או מרגרינה), ביצים, מלח פלפל ותימין לתערובת אחידה. מוסיפים את הבצל והבטטות ומערבבים.

5 שופכים לתבנית ואופים כ-30 דקות עד שהפשטידה מזהיבה מעט.

לאתר של שרית - מיס פטל

>> עוד מתכוני בטטה שווים

>> מתכונים לפורים