אוכל
צילום׃ דן לב, בראנץ', הוצאת ידיעות ספרים

בואיקוס – לחמניות בלקניות

רוצים להבטיח שהשבת שלכם תהיה מוצלחת? תתחילו אותה עם תבנית-שתיים של בואיקוס - לחמניות הגבינה המהירות, שמתקתקים בכמה דקות וכל היום נצבע בצבעים יפים. חמאה יש? זהו, אתם מסודרים. מתוך הספר של רות סירקיס

רות סירקיס | בראנץ', הוצאת ידיעות ספרים | פורסם 06/01/22 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 55 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לכ-20 בואיקוס:

100 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

2 ביצים

250 גרם קוטג' (1 גביע)

100 גרם גבינה בולגרית

100 גרם קשקבל, מגוררת

350 גרם קמח תופח (1 חבילה קטנה)

1 כפית מלח

שליש כפית פלפל שחור

1 כפית עלי תימין או רוזמרין

לציפוי:

1 ביצה טרופה

שליש כוס שומשום

1 כף קצח

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום בינוני גבוה של 200 מעלות צלזיוס.

2 במכל של מעבד המזון עם סכין מתכת שמים את החמאה ואת הביצים. מפעילים את המעבד עד שהן מתאחדות.

3 מוסיפים את הגבינות וממשיכים להפעיל לקבלת תערובת אחידה.

4 מוסיפים את הקמח עם המלח, הפלפל וכפית עלי תימין או רוזמרין. מפעילים לעוד דקה או שתיים והבצק מוכן.

5 מעבירים את הבצק לקערה. הבצק צריך להיות רך ונוח לעיבוד. אם הוא רטוב מדי מוסיפים מעט קמח.

6 מרפדים שתי תבניות בנייר אפייה. לוקחים מעט בצק בידיים משומנות קלות ומעצבים לכדורים קטנים במשקל 40 גרם. מניחים אותם על תבניות האפייה במרחק מה זה מזה.

7 ציפוי, אפייה והגשה: מברישים את הלחמניות בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום וקצח.

8 אופים כ-20-עד 25 דקות, עד להשחמה. מצננים מעט לפני ההגשה ומגישים עם חמאה או עם ממרח שאוהבים.

** את הבואיקוס האפויים אפשר לשמור במקרר בכלי סגור. מחממים אותם בטוסטר-אובן לפני ההגשה.

** אפשר גם להקפיא את הבואיקוס האפויים כשהם עטופים היטב. לפני ההגשה מפשירים את הכמות הרצויה ומחממים מעט.

המתכון מתוך הספר החדש של רות סירקיס "בראנץ' - מתכונים מפנקים לאירוח מושלם", הוצאת ידיעות ספרים. 

כריכת הספר
כריכת הספר "בראנץ'"|צילום: דן לב, בראנץ', הוצאת ידיעות ספרים

>> והנה מתכון לסלט ביצים מאותו ספר

בתיאבון!