בואיקוס – לחמניות בלקניות
רוצים להבטיח שהשבת שלכם תהיה מוצלחת? תתחילו אותה עם תבנית-שתיים של בואיקוס - לחמניות הגבינה המהירות, שמתקתקים בכמה דקות וכל היום נצבע בצבעים יפים. חמאה יש? זהו, אתם מסודרים. מתוך הספר של רות סירקיס
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לכ-20 בואיקוס:
100 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
2 ביצים
250 גרם קוטג' (1 גביע)
100 גרם גבינה בולגרית
100 גרם קשקבל, מגוררת
350 גרם קמח תופח (1 חבילה קטנה)
1 כפית מלח
שליש כפית פלפל שחור
1 כפית עלי תימין או רוזמרין
לציפוי:
1 ביצה טרופה
שליש כוס שומשום
1 כף קצח
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור לחום בינוני גבוה של 200 מעלות צלזיוס.
2 במכל של מעבד המזון עם סכין מתכת שמים את החמאה ואת הביצים. מפעילים את המעבד עד שהן מתאחדות.
3 מוסיפים את הגבינות וממשיכים להפעיל לקבלת תערובת אחידה.
4 מוסיפים את הקמח עם המלח, הפלפל וכפית עלי תימין או רוזמרין. מפעילים לעוד דקה או שתיים והבצק מוכן.
5 מעבירים את הבצק לקערה. הבצק צריך להיות רך ונוח לעיבוד. אם הוא רטוב מדי מוסיפים מעט קמח.
6 מרפדים שתי תבניות בנייר אפייה. לוקחים מעט בצק בידיים משומנות קלות ומעצבים לכדורים קטנים במשקל 40 גרם. מניחים אותם על תבניות האפייה במרחק מה זה מזה.
7 ציפוי, אפייה והגשה: מברישים את הלחמניות בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום וקצח.
8 אופים כ-20-עד 25 דקות, עד להשחמה. מצננים מעט לפני ההגשה ומגישים עם חמאה או עם ממרח שאוהבים.
** את הבואיקוס האפויים אפשר לשמור במקרר בכלי סגור. מחממים אותם בטוסטר-אובן לפני ההגשה.
** אפשר גם להקפיא את הבואיקוס האפויים כשהם עטופים היטב. לפני ההגשה מפשירים את הכמות הרצויה ומחממים מעט.
המתכון מתוך הספר החדש של רות סירקיס "בראנץ' - מתכונים מפנקים לאירוח מושלם", הוצאת ידיעות ספרים.
>> והנה מתכון לסלט ביצים מאותו ספר
בתיאבון!