קיש בטטה ובצל סגול
אנחנו תמיד רוצים שיגוונו לנו, אבל לא מוכנים לוותר על מה שאנחנו מכירים. אז מיקי שמו דאג לנו למתכון נפלא שהוא גם וגם: גם קיש גבינות מעולה, אהוב ומוכר, וגם עם תוספות נהדרות של בטטה ובצל סגול
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מתכון טעים וקליל, שמשלב בצק פריך, תערובת גבינות וירקות קלויים. אפשר להחליף את הבטטה והבצל סגול בירקות האהובים עליכם.
מרכיבים :
ל-2 קישים בקוטר 18 ס"מ או ל-8 קישים אישיים:
4 וחצי כוסות קמח
300 גרם חמאה
1 כפית מלח
2 כפיות סוכר
חצי מכל שמנת מתוקה
כף חומץ
כף שמן זית
למלית:
בצל סגול, פרוס לפרוסות רחבות
בטטה בינונית, חתוכה לקוביות
חצי מכל שמנת מתוקה
2 ביצים
1 חלמון
מלח
פלפל לבן
אגוז מוסקט
50 גרם גבינת פטה
50 גרם גבינת פרמזן
50 גרם גבינת קשקבל
אופן ההכנה:
לכלים נוספים בסדרת ארקוסטיל מיקי שמו
1 לבצק: במיקסר עם וו גיטרה, מערבבים במהירות איטית את הקמח, החמאה, המלח והסוכר עד לקבלת תערובת פירורית.
2 מוסיפים את השמנת מתוקה, החומץ ושמן הזית, וממשיכים לערבב עד לקבלת בצק בעל מרקם אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
3 מרדדים את הבצק לעובי חצי ס"מ, מרפדים את התבנית (או התבניות) ואופים בטמפרטורה של 170 מעלות למשך 12 דקות.
4 למלית: מכינים אנטי פסטי מהבצל והבטטה (צולים אותם כ-10 דקות בתנור חם).
5 מערבבים בעזרת מטרפה ידנית את כל חומרי המילוי למעט הבטטה, הבצל והגבינות.
6 מוסיפים את הגבינות ומערבבים.
7 מפזרים את הבטטה והבצל הסגול על הבצק האפוי ויוצקים מעל את התערובת הנוזלית.
8 אופים ב-170 מעלות כ-25 דקות.