עוגת שמרים גבינה של מיקי שמו
המילוי: גבינה, סוכר, צימוקים ווניל. הבצק - בצק שמרים עשיר יפה יפה בחמאה. עכשיו תוסיפו סירופ סמיך מלמעלה, ותראו מה זה כיף חיים
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק (ל-3 עוגות):
770 גרם (5 וחצי כוסות) קמח
150 גרם (שלושת רבעי כוס) סוכר
25 גרם (1/2 שקית) שמרים טריים
שלושת רבעי שקית משפר אפייה (לא חובה)
3 ביצים גדולות (מס' 1)
180 מ"ל (שלושת רבעי כוס) מים או חלב בטמפרטורת החדר
כפית תמצית וניל
קליפה מגוררת מרבע לימון
175 גרם חמאה רכה, בקוביות (מוציאים מהמקרר כחצי שעה לפני ההכנה וחותכים לקוביות בגודל 2 ס"מ)
חצי כפית מלח
ביצה טרופה
למלית הגבינה:
חצי קילו גבינה כחושה
שלושת רבעי כוס סוכר
כף גדושה קורנפלור מנופה
2 כפות צימוקים לבנים
קליפה מגוררת מחצי לימון
כפית תמצית וניל
ביצה
לסירופ סוכר (לא חובה):
120 מ"ל (חצי כוס) מים
150 גרם (שלושת רבעי כוס) סוכר
כפית תמצית וניל
קורט מלח לימון או כפית מיץ לימון סחוט טרי
אופן ההכנה:
לכלים נוספים בסדרת ארקוסטיל מיקי שמו
1 מכינים את הסירופ: מביאים לרתיחה מים וסוכר בסיר קטן, מנמיכים את הלהבה, מוסיפים תמצית וניל ומלח ומבשלים ללא כיסוי כ-5 דקות. מצננים ושומרים במקרר.
2 מכינים את הבצק: מערבבים קמח, סוכר, שמרים ומשפר אפייה במיקסר עם וו לישה כדקה. מוסיפים ביצים, מים/חלב, תמצית וניל וקליפת לימון ומערבבים במהירות בינונית במשך כ-2 דקות עד לקבלת תערובת אחידה.
3 מוסיפים את קוביות החמאה בזו אחר זו תוך כדי לישה וממשיכים ללוש עוד כ-10 דקות עד לקבלת בצק רך ומעט דביק. מוסיפים את המלח ולשים כדקה נוספת. מוציאים את הבצק מהמיקסר, מניחים בקערה מקומחת, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות.
4 מכינים את מלית הגבינה: מערבבים במהירות אטית במיקסר עם וו גיטרה את הגבינה, הסוכר, הקורנפלור המנופה, הצימוקים, קליפת הלימון והווניל. מוסיפים את הביצה ומערבבים.
5 מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים. מרדדים את אחד החלקים למלבן של 20 על 35 ס"מ. 3 ס"מ מכל צד של המלבן חורצים חריצים שהרווח ביניהם הוא 2 וחצי ס"מ. מניחים במרכז המלבן שליש ממלית הגבינה וסוגרים את הבצק מלמעלה משני הצדדים. חוזרים על הפעולה עם שאר חלקי הבצק.
6 מברישים בביצה ואופים ב-170 מעלות כ-30 דקות.
7 מיד עם הוצאת העוגות מן התנור מברישים בסירופ סוכר.