אוכל
צילום׃ דן פרץ, תנובה

מיקי שמו מכין לחם בסגנון פוקאצ'ה

מתכון של מיקי שמו

מיקי שמו | ארקוסטיל | פורסם 13/06/16 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.1 391 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

25 גרם שמרים טריים (חצי שקית או חצי קובייה)

240 מ”ל (כוס) מים פושרים

500 גרם (3 וחצי כוסות ועוד כף) קמח

כף קמח דורום

60 מ”ל (רבע כוס) שמן זית

כף מלח

תוספות לבחירה:

מלח גס

פלפל שחור

בצל סגול, פרוס דק

רבע כוס זיתים ירוקים, פרוסים לטבעות

חצי כוס זיתים שחורים, פרוסים לטבעות

גבינת פטה מפוררת גס

אופן ההכנה:

פוקצ'ה מעולה של איל שני

1 מכינים את הבצק: מערבבים את השמרים והמים בקערת המיקסר. מוסיפים את הקמחים, שמן הזית והמלח ולשים 7-5 דקות עד לקבלת בצק רך וחלק.

2 מעבירים את הבצק לקערה מקומחת, זורים עליו מעט קמח, עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה.

3 מחלקים את הבצק ל-3 חלקים ויוצרים מכל חלק כדור. מרדדים כל כדור למלבן מאורך ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן במעט שמן זית. מכסים במגבת לחה ומתפיחים כחצי שעה.

4 מחממים תנור ל-200 מעלות.

5 יוצרים גומות בבצק בעזרת האצבעות, מפזרים מלח, פלפל ותוספות לפי הטעם ואופים 12-15 דקות, עד שהפוקצ'ות מזהיבות.