עוגת לימון וקרמל טבעונית
וואו, העוגה הזאת כל כך יפה, שכואב הלב לאכול אותה. טוב, נו, על מי אנחנו עובדים? היא אמנם מהממת, אבל אכלנו בכיף, והיא טעימה ממש ומשלבת בתחכום ועידון טעמים נפלאים של קרמל ולימון. לא מסובכת וגם טבעונית
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לבצק:
1 כוס שיבולת שועל
1 כוס שקדים
2 כפות סוכר חום
4 כפות שמן קוקוס מומס
קורט מלח
2 כפות סילאן
למילוי:
1 כוס קשיו
חצי כוס מיץ לימון טרי
1 כוס קרם קוקוס (שומרים שתי קופסאות של קרם קוקוס לילה במקרר, ומשתמשים רק בחלק השומני שלמעלה, שהתמצק בקירור)
חצי כוס סילאן
2 כפות סוכר חום
3 כפות קורנפלור
2-3 כפות קליפת לימון מגוררת
קורט מלח
אופן ההכנה:
1 מתחילים עם הבצק: מעבדים במעבד מזון שיבולת שועל, שקדים וסוכר.
2 מעבירים את התערובת לקערה עמוקה, מוסיפים שמן קוקוס מומס, קורט מלח וסילאן ומערבבים היטב. התערובת תהיה די דביקה (אם השקדים נטחנו לכדי אבקה היא תהיה גם בצקית).
3 מעבירים את התערובת לתבנית מלבנית 24*26 מרופדת בנייר אפייה (כולל דפנות). בעזרת כלי כבד מהדקים את הבצק היטב היטב לתבנית. מחממים תנור ל-170 מעלות.
4 אופים כ-15 דקות, ואז מגבירים את החום ל-190 ואופים עוד 3-5 דקות.
5 למילוי: מבשלים את כוס אגוזי הקשיו בהרבה מים על אש בינונית לפחות חצי שעה (כדי לחסוך זמן, אפשר לעשות את זה בזמן הכנת הבצק). מעבירים את אגוזי הקשיו לבלנדר (בלי המים) ומוסיפים את כל שאר מרכיבי המילוי.
6 טוחנים היטב, טועמים ומשפרים מתיקות אם מרגישים צורך.
7 שופכים את הבלילה על הבצק ודופקים את התבנית כמה פעמים על המשטח כדי להיפטר מבועות מיותרות.
8 אופים כ-20 דקות ב-180 מעלות. העוגה מוכנה כשהיא צמיגית אך לא רטובה.
9 מקררים בטמפרטורת החדר לפחות רבע שעה ואז מעבירים למקרר לא מכוסה, ל-6 שעות לפחות.
10 מוציאים מהמקרר וחותכים לריבועים. מי שרוצה להרשים מוזמן לקשט את העוגה בפרוסות לימון ולפזר מעל אבקת סוכר בעזרת מסננת רשת.
* שומרים בכלי אטום במקרר.
לבלוג של שקמה - Tivoneat