ארטיק פצפוצי אורז טבעוני
שקמה יעקבי, שאחראית על המתכון החמוד הזה, טוענת שמדובר באחד הדברים היותר מגניבים ביותר שהיא הכינה, ואנחנו לגמרי לא מתווכחים איתה. מתוק, טבעוני, והכי חשוב: מהיר הכנה
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
2 כוסות מרשמלו טבעוני
1 כפית חמאה טבעונית (חמאת קנולה/חמאת קוקוס/חמאת שמן זית/מחמאה)
2 וחצי כוסות פצפוצי אורז מלא
100 גרם שוקולד מריר או 100 גרם שוקולד לבן
חצי כוס חלב טבעוני (במידה ומשתמשים בשוקולד מריר בלבד)
חצי כוס שבבי בוטנים ו/או חצי כוס שבבי פקאן מסוכר
אופן ההכנה:
יש לנו אפליקציית מתכונים חדשה ושווה טילים!
1 ממיסים במחבת נונסטיק קטנה את המרשמלו והחמאה.
2 מערבבים את התערובת שנוצרה בקערה עמוקה יחד עם פצפוצי האורז.
3 בודקים שהעיסה לא חמה, ובעזרת הידיים מעצבים ארטיק בצורה הרצויה סביב מקל ארטיק מעץ (מומלץ לא להכין ארטיק עבה או גדול מדי).
4 מניחים את הארטיקים על תבנית או צלחת מרופדת בנייר אפייה, ומכניסים למקרר לרבע שעה.
5 מכינים את הציפוי: ממיסים את השוקולד המריר יחד עם החלב הצמחי בבן מארי (או את השוקולד הלבן ללא חלב צמחי).
6 מוציאים את הארטיקים מהמקרר, ובעזרת מברשת סיליקון מברישים כל ארטיק בכמות נדיבה של ציפוי. מפזרים מיד את הבוטנים והפקאנים כדי שיידבקו לציפוי, מכניסים למקרר לרבע שעה נוספת, ומגישים.
טיפ: מומלץ לשמור את הארטיקים בכלי סגור במקרר ולאכול אותם תוך יום-יומיים, כדי לא לאבד את הקריספיות.