אוכל
צילום׃ שקמה יעקבי, mako אוכל

ארטיק פצפוצי אורז טבעוני

שקמה יעקבי, שאחראית על המתכון החמוד הזה, טוענת שמדובר באחד הדברים היותר מגניבים ביותר שהיא הכינה, ואנחנו לגמרי לא מתווכחים איתה. מתוק, טבעוני, והכי חשוב: מהיר הכנה

שקמה יעקבי | TivonEat | פורסם 25/04/16 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.7 15 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 כוסות מרשמלו טבעוני

1 כפית חמאה טבעונית (חמאת קנולה/חמאת קוקוס/חמאת שמן זית/מחמאה)

2 וחצי כוסות פצפוצי אורז מלא

100 גרם שוקולד מריר או 100 גרם שוקולד לבן

חצי כוס חלב טבעוני (במידה ומשתמשים בשוקולד מריר בלבד)

חצי כוס שבבי בוטנים ו/או חצי כוס שבבי פקאן מסוכר

אופן ההכנה:

יש לנו אפליקציית מתכונים חדשה ושווה טילים!

1 ממיסים במחבת נונסטיק קטנה את המרשמלו והחמאה.

2 מערבבים את התערובת שנוצרה בקערה עמוקה יחד עם פצפוצי האורז.

3 בודקים שהעיסה לא חמה, ובעזרת הידיים מעצבים ארטיק בצורה הרצויה סביב מקל ארטיק מעץ (מומלץ לא להכין ארטיק עבה או גדול מדי).

4 מניחים את הארטיקים על תבנית או צלחת מרופדת בנייר אפייה, ומכניסים למקרר לרבע שעה.

5 מכינים את הציפוי: ממיסים את השוקולד המריר יחד עם החלב הצמחי בבן מארי (או את השוקולד הלבן ללא חלב צמחי).

6 מוציאים את הארטיקים מהמקרר, ובעזרת מברשת סיליקון מברישים כל ארטיק בכמות נדיבה של ציפוי. מפזרים מיד את הבוטנים והפקאנים כדי שיידבקו לציפוי, מכניסים למקרר לרבע שעה נוספת, ומגישים.

ארטיק פצפוצי אורז (צילום: שקמה יעקבי, mako אוכל)
האמת? מפתה לגמרי|צילום: שקמה יעקבי, mako אוכל

 

טיפ: מומלץ לשמור את הארטיקים בכלי סגור במקרר ולאכול אותם תוך יום-יומיים, כדי לא לאבד את הקריספיות.

>> למתכון המלא בבלוג

>> רוצים להתחיל לאפות טבעוני? הנה כל מה שאתם צריכים לדעת

>> והנה עוד ים של מתכונים לפסח