אוכל
צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

עוגת שוקולד, קפה ופקאן

אם היו מבקשים מאיתנו לציין את שלושת הדברים שאנחנו הכי אוהבים בתוך עוגה, אז שוקולד, קפה ופקאן כנראה היו מובילים את הרשימה. איזה מזל שאף לא שואל אותנו ופשוט השגנו את המתכון לעוגה הבאמת נהדרת הזאת

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 14/12/16 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.1 145 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לעוגה (תבנית עגולה 24 ס"מ):

3 ביצים גודל L

כוס וחצי (300 גרם) סוכר לבן

כוס שמן קנולה

4 כפות (40 גרם) אבקת קקאו

שליש כוס רוויון

2 כוסות (280 גרם) קמח לבן רגיל

2 כפיות אבקת אפייה

כוס (240 מ"ל) קפה נמס רותח (2 כפיות אבקת קפה נמס מעורבבות היטב במים רותחים)

כוס (100 גרם) פקאנים, טחונים דק

לציפוי השוקולד (לא חובה):

100 מ"ל שמנת מתוקה 38%

120 גרם קוביות שוקולד מריר

כפית ברנדי

לקישוט:

חופן חצאי פקאנים 

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב את תבנית האפייה.

2 טורפים היטב בקערה את הביצים והסוכר עד שמתקבלת תערובת מעט תפוחה ובהירה.

3 מוסיפים שמן, אבקת קקאו ורוויון ומערבבים שוב.

4 מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים שוב עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את כוס הקפה ומערבבים היטב.

5 מוסיפים את הפקאנים הטחונים ומערבבים מעט.

6 מעבירים את תערובת העוגה לתבנית, אופים כ-40-45 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים עליו, מוציאים מהתנור ומצננים את העוגה.

7 מכינים את הציפוי: בקערה בינונית וחסינת חום מביאים לרתיחה במיקרוגל את השמנת המתוקה.

8 מוסיפים לקערה את קוביות השוקולד וממתינים כדקה. מערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת שוקולדית אחידה. מוסיפים ברנדי ומערבבים מעט.

9 מצפים את העוגה, מקשטים בחצאי פקאנים ומגישים.

* העוגה נשמרת בכלי אטום במקרר כשלושה ימים.

עוגת שוקולד, קפה ופקאן (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
חיכינו רק לך|צילום: קרן אגם, mako אוכל

לבלוג של קרן אגם - נשואה למאפייה

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת קפה עם פירורי שוקולד