אוכל
צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

עוגת פרג ולימון

פשוטה וקלה להכנה, אוורירית ותפוחה, ואפילו פרווה. כולנו גדלנו על עוגות פרג, וכולנו מתגעגעים לטעם של פעם. המתכון הבא יחזיר אתכם אל ימי הילדות העליזים במחי ביס אחד

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 08/02/17 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 214 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

תבנית עגולה או תבנית חור 24 ס"מ:

50 גרם (חצי כוס) פרג טחון טרי

חצי כוס מים רותחים

4 ביצים בגודל L

300 גרם (כוס וחצי) סוכר לבן

200 גרם (כוס) שמן קנולה

כפית תמצית וניל

קליפה מגוררת מלימון גדול

רבע כוס מיץ לימון סחוט

300 גרם (2 כוסות+2 כפות) קמח

כפית וחצי אבקת אפייה

כפית שטוחה אבקת סודה לשתייה

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות, משמנים היטב את תבנית האפייה ומקמחים אותה מעט למניעת הידבקות.

2 משרים את גרגירי הפרג במים רותחים למשך כ-10 דקות.

3 טורפים היטב בקערה את הביצים והסוכר למשך כמה דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה (גובה העוגה תלוי בזה, ממליצה לא לוותר).

4 מוסיפים את השמן ותמצית הווניל וממשיכים לטרוף.

5 מוסיפים את קליפת הלימון, המיץ וגרגירי הפרג (עם המים), ומערבבים היטב.

6 מוסיפים קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה, ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים את הבלילה לתבנית.

7 אופים 40-45 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.

8 מצננים לחלוטין, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

* העוגה נשמרת כ-4 ימים כשהיא עטופה היטב בטמפרטורת החדר.

עוגת פרג לימון (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
אפשר עוד פרוסה?|צילום: קרן אגם, mako אוכל

>> לבלוג של קרן אגם - נשואה למאפייה

 

>> בפעם הקודמת הכנו עוגת שוקולד ותותים