עוגת שמנת ריבת חלב בחושה
מרגישים את ארוחת שישי נושפת בעורפכם כבר מרביעי בבוקר? בואו נעשה דיל כזה: אנחנו נארגן לכם עוגה בחושה שלא מצריכה יותר מרבע שעה מזמנכם, ואתם תקדישו את כל שאר הזמן לבישולים. רק אל תשכחו להזמין אותנו לבוא
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
4 ביצים גודל L
כוס (200 גרם) סוכר לבן
חצי כוס (100 גרם) סוכר חום בהיר (דמררה)
מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 38%
כפית תמצית וניל
3 כפות שמנת חמוצה
6 כפות ריבת חלב
כוס ושלושת רבעי (245 גרם) קמח לבן רגיל
קורט מלח
2 כפיות אבקת אפייה
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב שתי תבניות אינגליש קייק חד פעמיות.
2 טורפים את הביצים ושני סוגי הסוכר בקערה כדקה לקבלת נפח.
3 מוסיפים את השמנת המתוקה, תמצית הווניל והשמנת החמוצה ומערבבים היטב.
4 מוסיפים שתי כפות מריבת החלב ומערבבים שוב.
5 מוסיפים קמח, מלח ואבקת אפייה ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה. מחלקים את התערובת בין שתי התבניות.
6 מפזרים בכל תבנית, על הבלילה, עוד שתי כפות ריבת חלב ומערבבים מעט בתנועת שיש.
7 אופים 40-45 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים.
8 מצננים מעט, מקשטים באבקת סוכר וזוללים.
* העוגה נשמרת במקרר שלושה-ארבעה ימים כשהיא מכוסה היטב.
לבלוג של קרן אגם - נשואה למאפייה
>> בשבוע שעבר הכנו עוגת תפוזים עם שוקולד צ'יפס