אוכל
צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

עוגת נקטרינות, יוגורט ושקדים

הקיץ הוא ללא ספק חגיגה בלתי נגמרת של עוגות עם פירות. העוגה הבאה עושה הרבה כבוד לעונה החמה עם שילוב מושלם בין חמיצות למתיקות, ואם אתם פחות מתחברים לנקטרינות, שזיפים או אפרסקים יהיו תחליף נהדר

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 30/06/16 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 27 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

תבנית עגולה 24 ס"מ או תבנית קוגלהוף

2 ביצים גודל L

כוס (200 גרם) סוכר

150 גרם חמאה מומסת

גביע (200 גרם) יוגורט 3% 

גרגרים ממקל וניל אחד או כפית תמצית וניל איכותית

כוס ועוד שלושת רבעי (245 גרם) קמח לבן רגיל

כפית אבקת אפייה

חצי כוס (50 גרם) שקדים טחונים

רבע כפית מלח

לציפוי:

5 נקטרינות, מגולענות ופרוסות לפרוסות עבות

2 כפות סוכר לבן

חופן שקדים פרוסים

לקישוט:

מעט אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 טורפים בקערה את הביצים והסוכר.

3 מוסיפים לקערה את החמאה המומסת, היוגורט ותמצית הווניל (או הגרגרים) וטורפים שוב.

4 מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, אבקת השקדים והמלח, ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

5 מעבירים לתבנית משומנת ומיישרים את פני העוגה.

6 מסדרים מעל את פרוסות הנקטרינות ומפזרים את הסוכר ושבבי שקדים.

7 מכניסים לתנור ואופים כ-40-45 דק או עד שהעוגה מקבלת גוון שחום ועמוק וקיסם שהחדרתם פנימה יוצא עם פירורים מעט לחים עליו. מצננים מעט, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

* אפשר לצנן את העוגה ואז להפוך אותה בזהירות על הצלחת, כך הפירות שמתחבאים בפנים יהיו הפתעה בזמן ההגשה שלה.

**העוגה נשמרת עד ארבעה ימים עטופה היטב במקרר.

 

לבלוג של קרן אגם - נשואה למאפייה

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת חלבה פקאן

>> עוד המון מאפים נהדרים מחכים לכם בבייקרי שלנו