עוגת תותים בחושה עם פירורי שטרויזל שקדים
עכשיו, כשהתותים כבר בשלהי עונתם, אני מנצלת כל רגע שהם עוד פה ומכינה מהם מלא מתוקים. אחד מהם הוא העוגה הזו - עוגת תותים נהדרת עם פירורי שטרויזל פריך וטעים. איך הכל נכנס בקערה אחת? נכנס, כמו גדול נכנס
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
150 גרם חמאה רכה
כוס וחצי (300 גרם) סוכר חום בהיר
3 ביצים
גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה 15%
רבע כוס חלב
חצי כפית תמצית וניל
קורט מלח
כפית וחצי אבקת אפייה
חצי כפית אבקת סודה לשתייה
2 כוסות (280 גרם) קמח לבן רגיל
2 כוסות תותים נקיים חתוכים לרבעים
לציפוי שטרויזל:
שלושת רבעי כוס (105 גרם) קמח לבן רגיל
חצי כוס (100 גרם) סוכר חום בהיר
80 גרם קוביות חמאה קרה מהמקרר
חצי כוס (50 גרם) שקדים מולבנים פרוסים
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור לחום של 180 מעלות, משמנים ומקמחים תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ.
2 בקערה גדולה ובעזרת מטרפה ידנית מקציפים את החמאה עם הסוכר החום למשך כדקה עד לקבלת תערובת בהירה ואחידה.
3 מוסיפים את הביצים אחת בכל פעם וטורפים.
4 מוסיפים גם שמנת חמוצה, חלב ותמצית וניל, ומערבבים.
5 מוסיפים מלח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה וקמח, ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה ולא יותר.
6 מקפלים פנימה כוס וחצי מתוך כמות התותים.
7 מעבירים לתבנית, מיישרים את פני הבלילה ומפזרים מעל את חצי כוס התותים הנוספת.
8 מכינים את השטרויזל: באותה הקערה שהשתמשנו בה, מערבבים בעזרת הידיים קמח, סוכר חום וקוביות חמאה. מפוררים הכל יחד עד לקבלת תערובת פירורית. מערבבים פנימה את השקדים הפרוסים.
9 מפזרים מעל תערובת העוגה באופן אחיד ושווה את הפירורים, מעבירים לתנור החם ואופים 50-60 דקות.
הערות:
* זמן האפייה משתנה מתנור לתנור, כדאי להתחיל לבדוק את מוכנות העוגה אחרי 45 דקות אפייה.
* רצוי לשמור את העוגה בכלי אטום במקרר. לפני ההגשה יש להוציא אותה ולתת לה להגיע לטמפרטורת החדר.
* העוגה במיטבה יום-יומיים אחרי הכנתה.
לבלוג של קרן - נשואה למאפייה