אוכל
צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

עוגת תותים בחושה עם פירורי שטרויזל שקדים

עכשיו, כשהתותים כבר בשלהי עונתם, אני מנצלת כל רגע שהם עוד פה ומכינה מהם מלא מתוקים. אחד מהם הוא העוגה הזו - עוגת תותים נהדרת עם פירורי שטרויזל פריך וטעים. איך הכל נכנס בקערה אחת? נכנס, כמו גדול נכנס

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 07/04/16 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 35 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

150 גרם חמאה רכה

כוס וחצי (300 גרם) סוכר חום בהיר

3 ביצים

גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה 15%

רבע כוס חלב

חצי כפית תמצית וניל

קורט מלח

כפית וחצי אבקת אפייה

חצי כפית אבקת סודה לשתייה

2 כוסות (280 גרם) קמח לבן רגיל

2 כוסות תותים נקיים חתוכים לרבעים

לציפוי שטרויזל:

שלושת רבעי כוס (105 גרם) קמח לבן רגיל

חצי כוס (100 גרם) סוכר חום בהיר

80 גרם קוביות חמאה קרה מהמקרר

חצי כוס (50 גרם) שקדים מולבנים פרוסים

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום של 180 מעלות, משמנים ומקמחים תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ.

2 בקערה גדולה ובעזרת מטרפה ידנית מקציפים את החמאה עם הסוכר החום למשך כדקה עד לקבלת תערובת בהירה ואחידה.

3 מוסיפים את הביצים אחת בכל פעם וטורפים.

4 מוסיפים גם שמנת חמוצה, חלב ותמצית וניל, ומערבבים.

5 מוסיפים מלח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה וקמח, ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה ולא יותר.

6 מקפלים פנימה כוס וחצי מתוך כמות התותים.

7 מעבירים לתבנית, מיישרים את פני הבלילה ומפזרים מעל את חצי כוס התותים הנוספת.

8 מכינים את השטרויזל: באותה הקערה שהשתמשנו בה, מערבבים בעזרת הידיים קמח, סוכר חום וקוביות חמאה. מפוררים הכל יחד עד לקבלת תערובת פירורית. מערבבים פנימה את השקדים הפרוסים.

9 מפזרים מעל תערובת העוגה באופן אחיד ושווה את הפירורים, מעבירים לתנור החם ואופים 50-60 דקות.

עוגת תותים בחושה עם פירורי שטרויזל שקדים - פרוסה (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
את זה אנחנו ניקח. תודה|צילום: קרן אגם, mako אוכל

הערות:

* זמן האפייה משתנה מתנור לתנור, כדאי להתחיל לבדוק את מוכנות העוגה אחרי 45 דקות אפייה.

* רצוי לשמור את העוגה בכלי אטום במקרר. לפני ההגשה יש להוציא אותה ולתת לה להגיע לטמפרטורת החדר.

* העוגה במיטבה יום-יומיים אחרי הכנתה.

לבלוג של קרן - נשואה למאפייה

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת יוגורט ולימון קלילה ונפלאה

>> כל המאפים והעוגות בבייקרי - אתר האפייה החדש שלנו