אוכל
צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

עוגת פקאן, קינמון וסוכר חום

כשאנחנו חושבים על שילוב נכון של מרכיבים, העוגה הזו מיד עולה לנו לראש: אגוזים לבחירתכם, קינמון וסוכר חום. ביחד? הרווחתם חגיגה של טעמים בפה שבאה נהדר עם כוס קפה ואפילו סתם כוס חלב קר

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 21/07/16 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות -
Rating: 4.3 278 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לעוגה (תבנית מלבנית 20*30 או תבנית עגולה 24 ס"מ)

150 גרם חמאה רכה

רבע כוס (50 גרם) סוכר חום בהיר (דמררה)

כוס ורבע (250 גרם) סוכר לבן רגיל

רבע כוס (60 מ"ל) שמן קנולה

3 ביצים גודל L

מכל ( 200 מ"ל) שמנת חמוצה

רבע כוס (60 מ"ל) חלב

2.5 כוסות (350 גרם) קמח תופח מאליו

לציפוי:

כוס וחצי (150 גרם) פקאנים קצוצים או אגוזי מלך או כל סוג אגוזים אחר

כוס דחוסה (225 גרם) סוכר חום כהה או סוכר חום בהיר (דמררה)

כף קינמון

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את תבנית האפייה.

2 בעזרת כף מערבבים בקערה את החמאה, הסוכר החום והסוכר הלבן עד לקבלת מרקם משחתי.

3 מוסיפים את השמן והביצים (אחת אחת), ומערבבים מעט.

4 מוסיפים את השמנת החמוצה והחלב ומערבבים שוב.

5 מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

6 מעבירים מחצית מהבלילה לתבנית ומיישרים.

7 מפזרים מעל חצי מכמות הפקאנים, ומעליהם מפזרים את חצי מכף הקינמון. מעל הכל מפזרים חצי מכוס הסוכר החום הכהה (השיטה הטובה ביותר לפזר את הסוכר היא באמצעות הידיים).

8 שופכים מעל את מה שנותר מבלילת העוגה וחוזרים שנית על פעולת הפיזור של האגוזים, הקינמון והסוכר.

9 מעבירים לתנור ואופים כ-45 דקות או עד שקיסם שנכנס למרכז העוגה יוצא יבש. מצננים ומגישים.

טיפים:

• העוגה נשמרת בכלי אטום כשלושה ימים בטמפרטורת החדר.

• אפשר לערבב את כל חומרי הציפוי בקערה ולפזר אותם יחד, חצי בכל פעם.

לבלוג של קרן אגם - נשואה למאפייה

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת שוקולד לבן ופירורי עוגיות

>> עוד המון מאפים נהדרים מחכים לכם בבייקרי שלנו