עוגת פקאן, קינמון וסוכר חום
כשאנחנו חושבים על שילוב נכון של מרכיבים, העוגה הזו מיד עולה לנו לראש: אגוזים לבחירתכם, קינמון וסוכר חום. ביחד? הרווחתם חגיגה של טעמים בפה שבאה נהדר עם כוס קפה ואפילו סתם כוס חלב קר
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות -
מרכיבים :
לעוגה (תבנית מלבנית 20*30 או תבנית עגולה 24 ס"מ)
150 גרם חמאה רכה
רבע כוס (50 גרם) סוכר חום בהיר (דמררה)
כוס ורבע (250 גרם) סוכר לבן רגיל
רבע כוס (60 מ"ל) שמן קנולה
3 ביצים גודל L
מכל ( 200 מ"ל) שמנת חמוצה
רבע כוס (60 מ"ל) חלב
2.5 כוסות (350 גרם) קמח תופח מאליו
לציפוי:
כוס וחצי (150 גרם) פקאנים קצוצים או אגוזי מלך או כל סוג אגוזים אחר
כוס דחוסה (225 גרם) סוכר חום כהה או סוכר חום בהיר (דמררה)
כף קינמון
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את תבנית האפייה.
2 בעזרת כף מערבבים בקערה את החמאה, הסוכר החום והסוכר הלבן עד לקבלת מרקם משחתי.
3 מוסיפים את השמן והביצים (אחת אחת), ומערבבים מעט.
4 מוסיפים את השמנת החמוצה והחלב ומערבבים שוב.
5 מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
6 מעבירים מחצית מהבלילה לתבנית ומיישרים.
7 מפזרים מעל חצי מכמות הפקאנים, ומעליהם מפזרים את חצי מכף הקינמון. מעל הכל מפזרים חצי מכוס הסוכר החום הכהה (השיטה הטובה ביותר לפזר את הסוכר היא באמצעות הידיים).
8 שופכים מעל את מה שנותר מבלילת העוגה וחוזרים שנית על פעולת הפיזור של האגוזים, הקינמון והסוכר.
9 מעבירים לתנור ואופים כ-45 דקות או עד שקיסם שנכנס למרכז העוגה יוצא יבש. מצננים ומגישים.
טיפים:
• העוגה נשמרת בכלי אטום כשלושה ימים בטמפרטורת החדר.
• אפשר לערבב את כל חומרי הציפוי בקערה ולפזר אותם יחד, חצי בכל פעם.
לבלוג של קרן אגם - נשואה למאפייה