אוכל
צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

עוגת שוקולד ודבש

היא רכה, היא עסיסית, והיא ממש לא סתם עוד עוגת שוקולד רגילה. הכירו את עוגת השוקודבש של קרן אגם, שהולכת לתפוס חזק את המשבצת של העוגה הקבועה שלכם לחגי תשרי

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 06/10/16 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות -
Rating: 4.7 105 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית 24 או שתי תבניות אינגליש קייק:

3 ביצים

שלושת רבעי כוס (150 גרם) סוכר

שלושת רבעי כוס (270 גרם) דבש

150 גרם חמאה מומסת

כף ברנדי

200 גרם שוקולד מריר מומס

רבע כוס נס קפה (מים רותחים + כפית גדושה אבקת קפה נמס)

שלושת רבעי מכל (150 גרם) שמנת חמוצה

2 וחצי כוסות (350 גרם) קמח לבן רגיל

כפית וחצי אבקת אפייה

חצי כפית אבקת סודה לשתייה

לציפוי שוקולד (אופציונלי):

125 גרם (חצי מכל) שמנת מתוקה 38%

100 גרם שוקולד מריר

כפית חמאה

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב את התבנית או התבניות.

2 טורפים בקערה את הביצים עם סוכר עד לקבלת מעט נפח. מוסיפים דבש, חמאה, ברנדי ושוקולד מריר ומערבבים היטב.

3 מוסיפים את הקפה והשמנת החמוצה ומערבבים שוב.

4 מוסיפים קמח, אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

5 אופים 40-45 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם מעט פירורים לחים עליו.

6 לציפוי: מחממים שמנת מתוקה במיקרוגל בקערה חסינת חום לכדי רתיחה עדינה. מוסיפים את השוקולד המריר והחמאה ומניחים לדקה. לאחר כדקה מערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה. מצפים את העוגה בעודה חמה.

עוגת שוקולד ודבש (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
טוב לא באמת חשבתם שנצליח להתאפק|צילום: קרן אגם, mako אוכל

* העוגה נשמרת כ-4 ימים בטמפרטורת החדר כשהיא עטופה היטב.

 

לבלוג של קרן אגם - נשואה למאפייה

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת תפוחים ודבש