אוכל
צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

עוגת שיש שוקולד חמאת בוטנים

נמאס מעוגות השיש הסטנדרטיות? מצאנו לזה פתרון: מחמממים חמאת בוטנים כמה שניות במיקרו, והופכים את השיש הרגילה למגניבה פי אלף. וכמה קערות צריך ללכלך בשביל העוגה הזו? נכון מאוד, אחת בלבד

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 15/09/16 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 140 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית עגולה או תבנית קוגלהוף 24 ס"מ:

115 גרם חמאה רכה

כוס וחצי (300 גרם) סוכר לבן

3 ביצים גודל L

מכל (250 גרם) שמנת מתוקה 32%

חצי מכל (100 מ"ל) שמנת חמוצה

כפית תמצית וניל

שליש כוס (85 גרם) חמאת בוטנים

2 כוסות (280 גרם) קמח לבן רגיל

2 כפיות אבקת אפייה

2 כפות אבקת קקאו

2 כפות ממרח שוקולד מכל סוג

לעיטור:

מעט אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה.

2 מערבבים בקערה את החמאה והסוכר עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את הביצים אחת אחת ומערבבים היטב.

3 מוסיפים שמנת מתוקה, שמנת חמוצה ותמצית וניל ומערבבים. מוסיפים את חמאת הבוטנים ומערבבים שוב (ניתן לחמם אותה קודם כמה שניות במיקרוגל, לריכוך).

4 מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

5 מעבירים שני שליש מהתערובת לתבנית ומיישרים.

6 מוסיפים לשליש התערובת שנותרה בקערה את אבקת הקקאו וממרח השוקולד, ומערבבים עד לאחידות.

7 מעבירים את הבלילה הכהה לתבנית, מעל הבלילה הבהירה, ובעזרת סכין מערבבים את שתי התערובות ליצירת מראה שיש.

8 אופים 40-45 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם מעט פירורים לחים עליו.

9 מצננים מעט, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

* העוגה נשמרת עטופה היטב בטמפרטורת החדר 3-4 ימים.

* אם אין ממרח שוקולד, אפשר להסתפק ב-3 כפות קקאו.

* לחלופין, אם אין קקאו אפשר להשתמש ב-4 כפות ממרח שוקולד.

לבלוג של קרן אגם - נשואה למאפייה

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת נוטלה וקפה

>> אנחנו לא רוצים להלחיץ, אבל הנה מתכונים לראש השנה