אוכל
צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

עוגת אגסים ושקדים

אתם יכולים לבחור לאכול אותה חמה מיד כשהיא יוצאת מהתנור, אבל גם יום אחרי היא תהיה לא פחות מנהדרת. שילוב מקסים של אגסים, שקדים ופקאנים, שיהפוך לכם את סוף השבוע הקרוב לכזה שלא תרצו שיסתיים

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 17/11/16 
  • זמן עבודהשעה ורבע
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.5 122 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

(תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ):

4 אגסים בינוניים, קלופים, חצויים, נקיים מחרצנים ופרוסים לפרוסות דקות

חצי כוס (50 גרם) פקאנים, קצוצים

שקית סוכר וניל

2 כפות מיץ לימון טרי

4 ביצים גודל L

כוס (200 גרם) סוכר לבן

חצי כוס (100 גרם) שמן קנולה

חצי כפית תמצית וניל איכותית

חצי כוס (120 מ"ל) משקה רוויון

כוס (100 גרם) שקדים טחונים לאבקה (קמח שקדים)

שליש כוס (45 גרם) קמח לבן רגיל

כפית וחצי אבקת אפייה

לקישוט:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב את תבנית האפייה. 

2 מסדרים את פרוסות האגסים בתחתית התבנית באופן חופף עד לכיסוי מלא של התחתית. מפזרים מעליהם את הפקאנים הקצוצים.

3 מוסיפים לתבנית (מעל האגסים) את סוכר הווניל ומיץ הלימון, ומניחים את התבנית בצד.

>> והנה מתכונים מעולים לעוגת תפוחים

4 מערבבים במהירות בקערה את הביצים והסוכר עד לקבלת תערובת מעט תפוחה.

5 מוסיפים את השמן, תמצית הווניל והרוויון וממשיכים לערבב.

6 מוסיפים את אבקת השקדים, הקמח ואבקת האפייה, ומערבבים מעט עד לקבלת תערובת אחידה.

7 שופכים את תערובת העוגה על תערובת האגסים בתבנית.

8 ואופים כ-45-50 דקות (מומלץ לבדוק את העוגה כבר אחרי 35 דקות). העוגה מוכנה כאשר קיסם שננעץ במרכזה יוצא עם מעט פירורים לחים עליו.

9 מצננים מעט ומקשטים באבקת סוכר.

* העוגה נשמרת עטופה היטב במקרר כשלושה ימים.

עוגת אגסים ושקדים (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
והנה הרגע לו חיכיתם|צילום: קרן אגם, mako אוכל

לבלוג של קרן אגם - נשואה למאפייה

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת לימון וקוקוס