אוכל
צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

עוגת מייפל תפוז

החזאים מדברים על סערה נוספת בסוף השבוע הקרוב, ואנחנו רק מדברים על העוגה שתלווה את עשרות כוסות התה שאנחנו מתכוונים לשתות במהלכה. אחרי לא מעט דיונים, החלטנו ללכת על עוגת המייפל תפוז הנהדרת הזאת

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 29/12/16 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 140 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לעוגה (תבנית אינגליש קייק סטנדרטית):

3 ביצים בגודל L

שלושת רבעי כוס (150 גרם) סוכר לבן

רבע כוס סירופ מייפל

חצי כוס שמן

רבע כוס מיץ תפוזים או קלמנטינות

כפית קליפת תפוז מגורררת

כוס (200 גרם) גבינת ריקוטה (לא מלוחה) או 200 גרם שמנת חמוצה

כוס ורבע (175 גרם) קמח לבן רגיל

כפית וחצי אבקת אפייה

קורט מלח

לציפוי:

כוס אבקת סוכר

רבע כוס סירופ מייפל

כף מים רותחים

כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את תבנית האפייה.

2 טורפים היטב בקערה את הביצים והסוכר לקבלת מעט נפח.

3 מוסיפים את המייפל והשמן ומערבבים שוב.

4 מוסיפים מיץ התפוזים והקליפה המגוררת ומערבבים שוב.

5 מוסיפים ריקוטה ומערבבים. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומערבבים מעט (רק עד לקבלת תערובת אחידה).

6 מעבירים את התערובת לתבנית ואופים כ-35 דקות (העוגה מוכנה כאשר קיסם הננעץ במרכזה יוצא עם מעט פירורים לחים עליו). מצננים לחלוטין.

7 מכינים את הציפוי: מערבבים בקערה את אבקת הסוכר עם המייפל, תמצית הווניל והמים הרותחים עד לקבלת תערובת אחידה (אם התערובת נוזלית מדי מוסיפים מעט אבקת סוכר, אם היא סמיכה מדי מוסיפים מעט מים). מצפים את העוגה ומגישים.

* העוגה נשמרת במקרר כשלושה עד ארבעה ימים כשהיא עטופה היטב.

* הציפוי מוסיף לעוגה מתיקות ואני אישית לא הייתי מוותרת עליו. אם בכל זאת תחליטו לוותר אני ממליצה להוסיף עוד 3-4 כפות סוכר לתערובת העוגה או לקשט בהמון אבקת סוכר.

לבלוג של קרן אגם - נשואה למאפייה

>> בשבוע שעבר הכנו פאדג' בראוניז קפה וריבת חלב