אוכל
צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

עוגת גזר ומייפל

תוספת המייפל לעוגה הזו נותנת לה טוויסט שהופך אותה מסתם עוד עוגת גזר, לעוגה שאי אפשר להפסיק ליישר. אם אתם מחפשים מתכון קליל לגזור ולשמור, זה לגמרי המתכון הזה. חממו קומקום לקפה

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 16/06/16 
  • זמן עבודהשעה ורבע
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 73 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

(לתבנית כיכר באורך 30 ס"מ)

3 ביצים בגודל L

שלושת רבעי כוס (150 גרם) סוכר חום בהיר דמררה

חצי כוס (120 מ"ל) סירופ מייפל איכותי

גביע (200 מ"ל) יוגורט 3% שומן או חצי כוס מיץ תפוזים

שלושת רבעי כוס (150 גרם) שמן קנולה

2 כוסות (280 גרם) קמח לבן רגיל

רבע כפית אבקת סודה לשתייה

כפית אבקת אפייה

כפית גדושה קינמון

2 כוסות גזר מגורד (בערך 4 גזרים בינוניים)

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות, משמנים ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2 מערבבים היטב בקערה את הביצים, הסוכר, המייפל, היוגורט והשמן.

3 מוסיפים את הקמח, הסודהה לשתייה, אבקת האפייה והקינמון ומערבבים היטב.

4 מוסיפים את הגזר ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

5 מעבירים את הבלילה לתבנית, מיישרים בעזרת סכין את פני העוגה ואופים 40-45 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים עליו.

6 מצננים, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

לבלוג של קרן אגם - נשואה למאפייה

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת גבינה ריקוטה לימונית

>> עוד המון מאפים נהדרים מחכים לכם בבייקרי שלנו