אוכל
צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

עוגת שיש קפה-קקאו

משהו במראה ובשם עוגת שיש, גורם לנו תמיד להרגיש הכי בבית בעולם. כן, כנראה שאין אחד שיסרב לעוגה הרכה והעסיסית הזו, שמגיעה עם טעם נפלא של קקאו וניחוחות קפה

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 05/05/16 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 305 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לעוגה (תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ):

100 גרם חמאה רכה

1 ורבע ( 250 גרם) כוסות סוכר לבן

4 ביצים

קופסת שמנת מתוקה להקצפה

2 כוסות (280 גרם) קמח לבן רגיל

2 כפיות אבקת אפייה

קורט מלח

חצי כפית אבקת סודה לשתייה

2 כפיות נס קפה מעורבבות עם כפית מים רותחים

3 כפיות גדושות קקאו

אבקת סוכר

לשימון התבנית:

כף חמאה רכה

2 כפות סוכר לבן

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות.

2 משמנים היטב את התבנית בחמאה רכה, ומפזרים את שתי כפות הסוכר. מנערים היטב את התבנית כך שהסוכר יצפה את כולה, ונפטרים מעודפי הסוכר.

3 מקציפים בקערה גדולה בעזרת מטרפה ידנית את הסוכר והחמאה למשך 2 דקות, עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.

4 מוסיפים את הביצים, אחת אחת, וטורפים היטב.

5 מוסיפים את השמנת המתוקה וטורפים עוד כ-2 דקות עד לקבלת נפח.

6 מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, המלח והסודה לשתייה ומערבבים היטב.

7 מעבירים כשלושת רבעי מהתערובת לתבנית. מוסיפים לרבע הנותר את הנס קפה ואבקת הקקאו, ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת כהה.

8 שופכים את התערובת הכהה לתבנית, על התערובת הבהירה, ובעזרת סכין יוצרים מראה שיש בתנועות סיבוביות.

9 מכניסים לתנור ואופים כ-40 דקות. מחדירים למרכז העוגה קיסם. אם הוא יוצא יבש, העוגה מוכנה.

10 מוציאים, מצננים מעט והופכים את העוגה על גבי רשת צינון. מקשטים באבקת סוכר.

* העוגה נשמרת בכלי אטום בטמפרטורת החדר כ-4 ימים.

*לבלוג של קרן - נשואה למאפייה

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת ריקוטה ולימון

>> כבר הורדתם את אפליקציית המתכונים החדשה והשווה שלנו?