אוכל
צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

עוגת גזר, דבש ותבלינים

אנחנו יודעים שהראש שלכם עסוק רק בעוגה שתגישו בערב החג, אבל חשבתם בכלל על מה תגישו לאורחים שיגיעו לבקר אתכם ביום שאחרי? העוגה הבאה היא יופי של פינוק להניח על השיש כדי להגיש בכל פעם שמישהו קופץ לביקור

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 22/09/16 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.3 118 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לעוגה (תבנית אינגליש קייק):

כוס (240 גרם) סוכר חום כהה

רבע כוס דבש

כפית תמצית וניל

שלושת רבעי כוס שמן

3 ביצים בגודל L

גביע ( 200 גרם) שמנת חמוצה

כוס וחצי גזר, מגורר (3-4 גזרים בינוניים)

2 כוסות (280 גרם) קמח לבן

כפית וחצי אבקת אפייה

2 כפיות אבקת קינמון

רבע כפית אבקת ג'ינג'ר

רבע כפית מלח

כוס (100 גרם) פקאנים קצוצים (או אגוזי מלך)

לקישוט:

מעט אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-175 מעלות.

2 מערבבים בקערה את הסוכר חום, הדבש, תמצית הווניל והשמן.

3 מוסיפים את הביצים אחת אחת ומערבבים.

4 מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבבים.

5 מוסיפים את הגזר, אבקת הקינמון, אבקת הג'ינג'ר והמלח, ומערבבים.

6 מוסיפים את אבקת האפייה והקמח ומערבבים מעט.

7 מוסיפים את הפקאנים הקצוצים ומערבבים שוב.

8 משמנים את תבנית האפייה ומעבירים לתוכה את התערובת.

9 אופים כ-35-40 דקות עד שקיסם שהוחדר למרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים עליו.

10 מוציאים את העוגה, מצננים מעט, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

* העוגה במיטבה ביום שלמחרת ונשמרת כארבעה ימים עטופה היטב בטמפרטורת החדר.

לבלוג של קרן אגם - נשואה למאפייה

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת שיש שוקולד וחמאת בוטנים

>> הנה עוד המון מתכונים לראש השנה