אוכל
צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

עוגת תפוזים ושוקולד צ'יפס

רוצים שנפסיק להתלונן על החיים? אין בעיה. רק תנו לנו לפתוח כל בוקר עם פרוסה נאה (לא דקה מדי בבקשה) של העוגה הזאת, ויהיה על מה לדבר

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 04/08/16 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 172 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית עגולה 20 ס"מ או אינגליש קייק:

שלושת רבעי כוס (150 גרם) סוכר חום בהיר (דמררה)

חצי כוס (120 מ"ל) שמן קנולה

2 ביצים גודל L

כפית תמצית וניל

שליש כוס (80 מ"ל) מיץ תפוזים

קליפה מגוררת מתפוז בינוני

חצי כוס ( 120 מ"ל) שמנת מתוקה 38%

כוס ורבע (175 גרם) קמח לבן תופח + כף לקימוח

150 גרם שוקולד מריר קצוץ

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות, משמנים ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2 טורפים בקערה את הסוכר והשמן. מוסיפים את הביצים אחת אחת ומערבבים.

3 מוסיפים תמצית וניל, מיץ תפוזים, קליפת תפוז ושמנת מתוקה ומערבבים.

4 מוסיפים את הקמח ומערבבים לתערובת אחידה.

עוגת תפוזים ושוקולד צ'יפס - פרוסה (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
העתיד שלכם נראה ככה|צילום: קרן אגם, mako אוכל

5 מערבבים את השוקולד הקצוץ עם כף קמח, כדי שלא ישקעו בתחתית העוגה בזמן האפייה, מוסיפים לקערה ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

6 מעבירים לתבנית ואופים כ-40 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. מצננים ומקשטים באבקת סוכר.

* העוגה נשמרת עד 4 ימים בטמפרטורת החדר כשהיא עטופה היטב.

לבלוג של קרן אגם - נשואה למאפייה

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת שוקולד פרווה נהדרת